Izvor: Radio 021, 08.Mar.2021, 07:22

Đoković srušio Federerov rekord i započeo 311. nedelju na vrhu ATP liste

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 311. nedelju na vrhu ATP liste i srušio rekord Rodžera Federera od 310 nedelja.

Njegov rekord bio bi još bolji da prošle godine zbog pandemije korona virusa ATP lista nije bila "zamrznuta" pet meseci.

Iza Novaka i Rodžera je Amerikanac Pit Sampras (286 nedelja), pa Ivan Lendl (270), Džimi Konors (268), Rafael Nadal (209), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Džon Mekinro (170), Bjern Borg (109), Andre Agasi (101).

Prvi put zauzeo je poziciju broj 1 na ATP listi 4. jula 2011, neposredno nakon što je osvojio prvi trofej na Vimbldonu.

Đoković je sjajno započeo godinu osvajanjem rekordne devete titule na Australijan openu, ukupno sada ima 18 gren slem trofeja i sledeći cilj mu je da stignne Federera i Nadala, koji imaju po 20.

Takođe, jedini je igrač koji je osvojio Zlatni Masters (titule na svih devet turnira), a drži i rekord sa 36 titula iz serije 1000.

Ukupno šest puta završavao je godinu kao najbolji na ATP listi i tu drži rekord zajedno sa Pitom Samprasom.

Osvojio je pet titula na ATP finalima sezone, a važan je i podatak da ima bolji međusobni skor i protiv Federera (27-23) i Nadala (29-27).

Povodom obaranja rekorda, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije je najavio da će od 19 do 22 časa, na fasadi zgrade Skupštine  Beograda biti prikazana projekcija snimaka s Ðokovićevim najboljim potezima u dosadašnjoj karijeri.

Osim toga će biti ispisane poruke zahvalnosti Ðokoviću, a zgrade u prestonici Srbije koje imaju ugrađenu dekorativnu rasvetu - Palata Albanija, zgrada Narodne skupštine, fontana na Slaviji, Brankov most, Most na Adi, biće osvetljene bojama srpske zastave jer boje te zastave, kako ističe Vesić, Novak sa ponosom nosi na svom dresu i s ponosom proslavlja svojim pobedama u svetu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Federer

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.