Đoković pobedio Ćorića i izjednačio Samprasov rekord

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 11:32

Đoković pobedio Ćorića i izjednačio Samprasov rekord

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču pobedom nad žilavim Bornom Ćorićem, rezultatom 7:6 (13-11), 6:3. Đoković je uspeo da slomi otpor hrvatskog igrača i, osim plasmana među osam najboljih, potvrdi još jedan veliki rekord.

Trijumfom nad Bornom, Novak je matematički obezbedio da će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "broj 1" na kraju godine, šesti put u karijeri.

Đoković je stigao do novog velikog rekorda i izjednačio se sa legendarnim Pitom Samprasom, a iza sebe ostavio najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kao i Džimija Konorsa.

Iako ATP neće odmah potvrditi da će srpski igrač biti najbolji na kraju sezone, pošto postoji teoretska mogućnost promene ako Nadal nastupi u Sofiji, Đoković može da bude opušteniji i napadne prvo titulu u Beču, a potom i pokuša da uveća razliku u odnosu na najveće pratioce.

Što se tiče duela sa Ćorićem, obeležio ga je neizvestan prvi set u kojem je viđeno mnogo grešaka, potom dramatičan taj-brejk u kojem je spasao čak četiri set lopte, kada je slomio otpor rivala.

Nije izgledao Novak kao igrač koji dominira, štaviše, Hrvat je bio taj koji je u većini poena diktirao ritam, ali se stegao u najvažnijim trenucima. Kada god je imao set lopte, neke i na svoj servis, propuštao je velike prilike i osvajač 17 grend slemova mu je praktično "ukrao" taj deo igre.

U drugom je, očekivano napao uzdrmanog protivnika, odmah mu oduzeo servis i bilo je jasno da trenutno 24. igrač na ATP rang listi više nema šta da traži.

Osvajač 17 grend slemova imaće dan pauze, a u sledećoj rundi igraće sa pobednikom meča Hubert Hurkač – Lorenco Sonego.

Turnir u Beču igra se za nagradni fond od 1.409.510 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.