Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 14:12

Đoković mora na teren već u 18.30: Imam dosta da kažem... Ovo mi je najteži meč u godini

„Nadam se da ću ostvariti još jednu pobedu danas“, kaže Novak

Teško je objasniti šta ima u telu i pre svega mozgu, ali na licu Novaka Đokovića sija – osmeh. Kako i ne bi, kad je nadljudskim naporima „izvukao“ pobedu nad Stefanom Cicipasom i nastavio pohod ka šestom peharu na Mastersu u Rimu.

I to posle dvodnevnog susreta, prekidanog zbog kiše. A kažu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posle kiše uvek pojavi Sunce.

Imam dosta da kažem za današnji i jučerašnji meč. Izgledalo je da se igraju dva duela. Stefanos je bio bolji u petak, čak je i ove subote bolje počeo, ali sam u drugom setu uspeo da sačuvam nerve, vratim servis. Prelepo je igrati pred publikom, bila je divna atmosfera“, zadovoljan je prvi reket sveta načinom na koji su Italijani ispratili sjajan meč.

Novak je slavio 2:1 i zakazao duel sa domaćim teniserom Lorencom Sonegom, koji je istovremeno kad i srpski as, kreirao preokret protiv Rusa Andreja Rubljova.

Bilo je i sreće. Jedan udarac je presudio ko osvaja poene. Mnogo sam morao da se namučim protiv Cicipasa. Sve do poslednjem udarca. Nisam znao da ću pobediti, ali sam verovao. Uvek morate da se borite. Stefanos je dobro igrao, osvojio je Monte Karlo, bio finalista u Barseloni, dobro je počeo i ovaj duel, međutim, danas su bili drugačiji uslovi u odnosu na petak veče. Srećan zam zbog načina na koji sam odgovorio izazovu. Ovo mi je bio najteži meč u godini“.

Nadamo se, ne i poslednji na rimskoj šljaci. Još dve prepreke dele ga do pehara.

„Kad igrate ovakav meč, nećete da ispadnete. Zato i jesam ovde. Zato treniram“.

Pitanje je samo kako će Novakovo telo reagovati posle tri sata i 15 minuta tenisa, velike energetske i mentalne potrošnje iz obračuna sa Cicipasom, pošto ga već od 18.30 čeka duel sa Sonegom. E, to su te prepreke koje mora da savlada i zbog kojih je, možda, rekao da „ima dosta toga da kaže“.

„Nisam previše umoran. Ne igram toliko mečeva ove sezone, tako da... Nadam se da ću ostvariti još jednu pobedu danas“, smeje se Novak Đoković.

Neka se nasmeje i večeras oko 20 časova.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Sonego: Želim da odigram dobro protiv Novaka

Izvor: B92, 15.Maj.2021

Novak Đoković od 18.30 igra meč polufinala na Mastersu u Rimu...Protivnik mu je Italijan Lorenco Sonego, 33. igrač sveta, koji je pomalo neočekivano slavio protiv Andreja Rubljova, 3:6, 6:4, 6:3...Tako je zakazao svoj drugi okršaj sa Novakom Đokovićem u poslednjih godinu dana...Novak i Sonego...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.