Izvor: RTS, 03.Dec.2021, 21:32

Đoković koliko je potebno protiv Čilića za izjednačenje, finalistu odlučuje dubl

Novak Đoković je savladao Marina Čilića sa 2:0 po setovima 6:4, 6:2 i doneo Srbiji izjednačenje u polufinalu Dejvis kupa protiv Hrvatske. Sledi dubl koji odlučuje finalistu.
Đoković je štedeo energiju, ali je i sa manje snage uspeo da slomi otpor protivnika i dobije meč. Nije Novak igrao svoj najbolji tenis, daleko od toga, ali je odigrao dovoljno dobro da savlada Čilića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i donese Srbiji izjednaćenje. Pritom sačuvao je dovoljno snage za odlučujući dubl.

Velika borba od samog starta. Novak je dugo tražio prvi servis, ali mu je on stizao u pomoć kada mu je bilo najpotrebnije. Oba tenisera sredinom seta propustila su po dve brejk prilike. Ipak, do brejka je stigao naš teniser u devetom gemu.
Čilić se nije predavao pokušao je da uzvrati, ali nije iskoristio četiri brejk prilike. Tako da oković rešava gem i set u svoju korist - 6:4.
U drugom setu Novak je od starta napao servis protivnika, u prvom gemu Čilić je uspeo da se uzvuče spasivši tri brejk prilike. U trećem naš as oduzima servis protivniku i dolazi do prednosti.
Naredni servis protivnika Đoković je osvojio bez izgubljenog poena, u narednom gemu spasio je jednu brejk loptu i stigao do velikih 5:1.
Potom je naš teniser rutinski priveo set i meč kraju, iako se u poslednjem gemu susreo sa brejk loptom, odbio je nalet protivnika i pokušaj da produži meč - 6:2 u drugom setu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pao Čilić, Novak protiv najboljeg dubla svijeta za finale Dejvis kupa

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2021

Novak Đoković je očekivano donio Srbiji izjednačenje protiv Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa savladavši Marina Čilića 6:4, 6:2, ali će imati još jedan zadatak, i to mnogo teži.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.