Đoković: Da objasnim...

Izvor: B92, 23.Mar.2016, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Da objasnim...

Novak Đoković oglasio se u vezi sa burom koju je podigao izjavom o raspodeli novca u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najbolji teniser sveta je pre nekoliko dana rekao da bi teniseri možda trebalo više da zarađuju jer su gledaniji, što je naišlo na bijucu kritika sa svih strana.

Đokovićeva izjava nije se svidela Martini Navratilovoj, Endiju Mariju i Sereni Vilijams, između ostalih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa je odličio da im objasni šta je mislio.

Prenosimo vam saopštenje Novaka Đokovića u celosi i bez ispravki:

Dragi moji,

Ovde se javljam da podelim sa vama bitne trenutke, posebno svoje utiske nakon važnih pobeda. Ovaj put sam ipak uzeo malo vremena da promislim pre nego što vam napišem poruku. Kao što ste možda videli, bio sam upitan da prokomentarišem prethodno pokrenutu osetljivu temu. Da li zbog adrenalina ili euforije posle

pobede u finalu, dao sam komentar koji najbolje ne oslikava moj ugao gledišta i želeo bih ovim putem da razjasnim svoj stav.

Kao što sigurno znate, veoma mi je stalo do toga da se profesionalni tenis dalje razvija i kad to kažem u glavi su mi interesi svih igrača. Zbog tenisa sam ovo što jesam danas i osetio sam potrebu da iskažem svoj stav o poštenijoj i boljoj distribuciji nagradnog fonda među svim igračima - teniserkama i teniserima. Zajedno treba da se borimo za bolje uslove za sve igrače. Poslednje što sam imao na umu je da se moj stav pretvori u borbu polova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi teniseri i teniserke treba da budu ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu.

Volim tenis i dao mi je mogućnost da pomognem drugima pred kojima je dug put do ostvarenja svojih snova. Ovo je ono što mislim na tu temu i izvinjavam se onima koji su me razumeli na drugačiji način.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.