ĐOKOVIĆ JURIŠA KA PEHARU U SINSINATIJU Nole bi reprizu 2018. godine

Izvor: 011vodič.com, 16.Avg.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOKOVIĆ JURIŠA KA PEHARU U SINSINATIJU Nole bi reprizu 2018. godine

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je uspešno startovao na Mastersu u Sinsinatiju. On je u prvom kolu savladao domaćeg tenisera Sema Kverija posle dva seta. Ako sve prođe prema očekivanjima rival u polufinalu bi rival mogao da mu bude Rodžer Federer.
Od 19 igraju Bautista Agut – Gaske, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Bautiste 1.27. 
Njih dvojica su se sastala prošle godine u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << za pehar i naš teniser je bio uspešniji. To je Đokoviću bila prva titula u Sinsinatiju posle pet poraza u finalima. Tom pobedom je postao prvi teniser koji je slavio na svim turnirima iz Serije 1.000. Tako je prošlog leta ispisana istorija „belog sporta“.
Ukoliko se plasira u finale, Đokoviću će da budu otvoren put ka još jednom peharu. Nedavno je Rafael Nadal osvojio Rodžers kup u Torontu, pa nije došao u Sinsinati. Španac želi da sakupi snagu i što bolje se pripremi za posednji grend slem sezone koji krajem meseca počinje u Njujorku.
Ono što želi Đoković je repriza prošle godine. Mnogi se sećaju da je naš teniser imao mnogo problema sa povredom lakta na startu 2018. Ipak, kada je povreda postala prošlost, pobede su postale realnost. Osvojen je Vimbldon, a onda je krenuo pohod na prvo mesto na ATP listi. Potom je osvojen Sinsinati, a onda i US open. Isto ovo može da se ponovi i ove godine.
Prošlog meseca je Novak podigao pehar na Vimbldonu pošto je u epskom finalu savladao Rodžera Federera posle epskog duela u pet setova. Tim je pokazao da ga snaga i koncentracija nijednog momenta nisu napsutili. Potom se odmarao mesec dana i spremao za završnicu sezone.
Ovaj turnir doneo je i jednu veliku senzaciju. Nju je režirao Miomir Kecmanović.
Devetnaestogodišnji teniser rođen u Beogradu je pokazao u Sinsinatiju zašto ga svrstavaju u najtalentovanije igrače. On je u drugom kolu priredio iznenanađenje pobedivši šestog igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke. To mu je donelo plasman barem na 48. mesto na ATP listi (sada je na 52. poziciji), a rezultat može da bude još bolji. Njemu je ovo prva pobeda protiv nekog tenisera iz TOP 10.
Kecmanović je na sebe skrenuo pažnju 2016. kada je stigao do finala juniorskog US opena. Tada je u borbi za pehar izgubio od Kanađanina Feliksa Ožea Alijazima. Upravo njega je Kecmanović pobedio na startu Sinsinatija. Prvu titulu je osvojio 2017. na fjučersu u Sanrajsu (SAD) kada je u finalu savladao Kristijana Lindela iz Švedske. Potom je osvojio još četiri pehara.Ove godine je stigao do finala turnira u Antaliji (serija 250) gde ga je savladao Lorenco Sonego iz Italije.
Na turniru su igrali još Dušan Lajović i Laslo Đere, ali su zaustavljeni u prvom kolu. Bolji od Lajovića jer bio Sem Kveri, a od Đerea Argentinac Švarcman. U ženskoj konkurenciji nismo imali nijednu teniserku u glavnom žrebu.
Turnir u Sinsinatiju je najstariji na tlu SAD. Prvi put je održan 1899. godine. Sa sedam titula Rodžer Federer je najuspešniji teniser.
PAŽNJA!
Jelena Janković pobedila 2009. godine u Sinsinatiju. Ona i Ana Ivanović su po jednom izgubile u finalu.
 

The post ĐOKOVIĆ JURIŠA KA PEHARU U SINSINATIJU Nole bi reprizu 2018. godine appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Federer

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.