Beker: Novak je pobedio Rafu njegovim oružjem

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beker: Novak je pobedio Rafu njegovim oružjem

Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker je u kolumni za indijski "Tajms" analizirao finale Autralijan opena između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

"Bila su velika očekivanja od ovog finala. Mnogi su verovali da će biti kao 2012. kada su odigrali verovatno najbolji meč u istoriji turnira koji je trajao pet sati i 53 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << minuta i koji je Novak dobio. Protekle nedelje Đoković je igrao na najvišem nivou. Ne smemo zaboraviti da je on sedmostruki šampion ovde. Ispisao je istoriju, postao prvi igrač sa sedam trofeja u Melburnu. I uz to, dobio je Rafu na osam uzastopnih mečeva na travi i tvrdim podlogama", piše Beker i nastavio:

" Od Rafe je izgubio u polufinalu Rima, ali to je na šljaci. Novak ima igru koja mu odgovara na ovim podlogama protiv Nadala. Rafa je počeo meč nervozno i neodlučno, imao je par slabih gemova na početku. Kad je dao tu prednost Novaku, nije bilo povratka nazad. Novak je stajao blizu osnovne linije, pogađao je bekhend kao retko kada. Nadalu nije dozvolio da igra. Rafa voli duge razmene, da šeta protivnika, ali to je Novak uradio njemu. Šetao je Nadala, kontrolisao tempo, osnovnu liniju i stigao je do pobede", zaključio je Beker.

Đoković je stigao do rekordnog, sedmuog trofeja na otvorenom prvenstvu Australije, prestigavši Roja Emersona i Rodžera Federera.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.