Tadić poželeo mirnu i radnu Novu godinu (VIDEO)

Izvor: S media, 30.Dec.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić poželeo mirnu i radnu Novu godinu (VIDEO)

Predsednik Srbije Boris Tadić poželeo je gradjanima Srbije mirnu i radnu 2011. godinu i naveo da je ove godine zabeležen privredni rast, iako privreda još nije izašla iz krize.

U novogodišnjoj čestitki Tadić je poručio da je 2010. godina bila još jedna teška godina sa posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom, kao i da privreda u Srbiji još nije izašla iz krize, "ali da smo uprkos svemu i za razliku od većine drugih, postigli izvestan rast".
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Ostavljamo još jednu tešku godinu za nama, pogodjeni posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom. Ne može nas umiriti ni činjenica da je dubokom krizom pogodjen čitav svet. U takvim okolnostima, mi u Srbiji, moramo da damo odgovor na izazove koje svetska kriza postavlja svakoj zemlji, i sami moramo pronaći rešenja za probleme i nedaće, kako bi smo ostvarili boljitak za svoje gradjane", kaže se u čestitki.

Dodaje se da zabeleženi privredi rast nije bio dovoljan za značajno smanjenje nezaposlenosti, niti su gradjani to osetili u kućnom budžetu, ali da je osnov za bolje postignuće u sledećoj i narednim godinama.

Predsednik Srbije je podsetio da država čini velike napore da najugroženijim porodicama u Kraljevu obezbedi krov nad glavom nakon zemljotresa i da će za puni uspeh biti potrebno vreme, solidarnost i nova materijalna sredstva.

"Obavezan sam da kažem da ni 2011. godina neće biti laka, ali ukoliko budemo radili više i bolje stvorićemo uslove za povećanje životnog standarda i izvesniju budućnost naše dece. To je jedini način da trajno izadjemo iz krize i obezbedimo bolju perspektivu Srbije. Želim vam mirnu i radnu 2011. godinu", navodi se u čestitki Tadića.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Tadić čestitao Novu godinu

Izvor: B92, 30.Dec.2010

Beograd -- U novogodišnjoj čestitki predsednik Srbije poručio da je 2010. bila još jedna teška godina sa posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom..."Оstavljamo još jednu tešku godinu za nama, pogođeni posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom", piše u čestitci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.