Tabaković očekuje brži tempo rada od nove godine

Izvor: Press, 30.Dec.2012, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković očekuje brži tempo rada od nove godine

"Za ovih pet meseci postigli smo nešto, ali ne i onoliko koliko sam mislila da ćemo postići", rekla je Tabakovićeva u intervjuu za RTS i dodaje da će u 2013 da nametne malo ubrzaniji tempo.
Govoreći o inflaciji u 2013 imajući u vidu njena očekivanja da neće preći pet i po odsto i s druge strane tvrdnje ekonomista da će biti dvostruko veća, ona je rekla da za NBS inflacija nije "crna kutija" i da znaju da u najvećoj meri zavisi od cena hrane.
Zato je Savet NBS predložio Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbije mere koje treba da preduzme u agrarnoj politici da cene hrane i njihova oscilacija ne utiču tako mnogo na inflaciju, rekla je Tabaković.
"NBS ne može sama na to da utiče", rekla je Tabakovićeva.
Ona je navela da ne zna da li će i koliko oslabiti kurs dinara, jer to, kako je kazala, jeste deo predviđanja i deo prelivanja loših ili dobrih uticaja evro zone.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.