Privredna komora Srbije zatvara predstavništva u Zagrebu i Podgorici

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privredna komora Srbije zatvara predstavništva u Zagrebu i Podgorici

Privredna komora Srbije (PKS) će od Nove godine zatvoriti predstavništva u Zagrebu i Podgorici, izjavio je danas potpredsednik PKS Mihailo Vesović.
- Cilj je da uštedimo što više možemo sredstava i da zadržimo ona predstavništva na ključnim tržištima gde moramo da imamo svoje predstavljanje. Tu mislim na Moskvu, Brisel, Milano, Frankfrut, Beč i Pariz >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << - objasnio je Vesović.
Prema njegovim rečima, potrebno je racionalnije ophođenje prema predstavljanju privrede u inostranstvu.
- Razlog zatvaranja je blizina i bliskost tih tržišta, jer se očekuje intenzivnija regionalna saradnja na drugim nivoima. Ne postoji jezička, ni poslovna barijera, u smislu da je neophodno da neko stalno bude na terenu - rekao je Vesović.
On je dodao da je ceo koncept ekonomske diplomatije i predstavništva koje PKS ima u svetu trenutno u procesu reforme, a taj proces će zavisiti od toga na koji način će odnos sa državom, Ministarstvom spoljnih poslova i Ministarstvom trgovine biti uređen u narednom periodu.
Vesović je rekao da PKS sada ima osam predstavništava, a od Nove godine biće ih šest, a kako navodi, cilj je da tih šest u narednom periodu bude strukturalno i kadrovski ojačano i da se njihova aktivnost podigne na viši nivo.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Privredna komora Srbije zatvara urede u Podgorici i Zagrebu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2013, 11:15

Privredna komora Srbije (PKS) će od Nove godine zatvoriti predstavništva u Zagrebu i Podgorici, saopćio je potpredsjednik te institucije, Mihailo Vesović.  "Cilj je da uštedimo što više možemo sredstava i da zadržimo ona predstavništva na ključnim tržištima gdje moramo da imamo svoje predstavljanje....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.