Poništen novogodišnji doček u Staroj Pazovi

Izvor: TvojPortal.com, 06.Jan.2012, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništen novogodišnji doček u Staroj Pazovi

Predsednik opštine Stara Pazova , Goran Jović , doneo je neopozvu odluku o poništenju javnog dočeka staropazovačke Nove , 2012., godine organizovanog na Trgu dr Zorana Đinđića .Doček, tada nastupajuće, Nove godine se poništava zbog nedostatka kvoruma i odsustva radosnog raspoloženja u očekivanom prilivu ,a što se manifestvovalo oskudim gabaritima osmeha na licima prisutnih, čime nije ostavren glavni cilj ove manifetsacije za koju je iz opštinskog budžeta plaćeno 30 .000 evra :povratak privremeno raseljenih osmeha ili osmeha izbeglica na lica svih građana opštine u što širem gabaritu.


Predsednik je već 2. januara, kad je raspolagao relevatnimn podacima iz svih , pa i obaveštajnih izvora , u svoj ovalni kabinet u Kući fudbala u kome inače često boravi i iz koga ponekad skokne samo da otvori poneku reasfaltiranu ulicu u Novoj Pazovi ,ili zasadi neku svetlonosnu banderu kod železničkog koloseka brzih pruga , ili da skokne do hotela „(G)Ric“ na Gajića bari ( Hotel (G) Ritz , Pond of Gajic ) na neki molitveni doručak, ručak, ali najčešće na molitvenu večeru, pozvao je v.d.direktora i glavnog i odgovornog urednika RTV Stara Pazova Miloša-Miška Lazića , svog izabranog žurnalistu Dragana Bursaća i snimatelja Pericu Ilijina i dao izjavu za javnost iokolinu u deset tačaka koje prenosimo u celini.
SAOPŠTENJE PREDSEDNIKA OPŠTINE STARA PAZOVA GORANA JOVIĆA ZA JAVNOST I OKOLINU

Polazeći od svojih zakonskih i statutarnih ovlašćenja i odgvornosti, bezgraničnog poverenje koje uživam kod birača koji su glasali za moju stranku, DS, zato šro su moje ime pročitali na njenoj lisiti , kao i ništa manjeg ugleda koje sam stekao kod birača koji su zaokružili nekog drugog , a ne mene, zbog čega su se grdno pokajali,I konstantno se kaju, ali im još uvek nisam u potpunosti oprostio, niti nameravam da to učinim do novih izbora, a imajući u vidu glavni cilj svog zaposedanja opštinskog trona-povratak osmeha na lica naših građanki i građana koji su im bili iščezli u prokletim devedesetim , kao i neophodnosti restauracije i obnove istih , tj. osmeha kao prognanika i izbeglica sa lica celog naroda mi, priređujem im javne , vesele dočeke nove godine ne žaleći pri tom da te vesele sate i obilato platim njihovim novcem, koji kao porez i nije više njihov, nego opštinski, to jeste moj , jer opština, kao što je svima dobro pozanto, to sam ja.


Na osnovu svestranog i sveobuhvatnog uvida u ljudski materijal prisutan na Trgu , a posmatran sa raznih kota i iz više uglova od strne i sa strane većeg broja posmatrača, pratilaca i dostavljača, zaključio sam da taj cilj nije postignut ni: a) sa stanovišta količine ljudstva, tj. brojnosti ljudskog materijala, odnosno kvoruma, ni b) sa aspekta povećanja obradivih površina lica i njihovih zasejavanja i zračenja svetlosnim zracima osmeha, učestalosti istih po mernoj jedinici, stanje zrnevlja smeha, njihove relane i projektovane vegetacije , rešio sam i rešavam:


1.Poništava se organizovan doček tada nastupajuće ,staropazovačke Nove , 2012. godine obavljen noću između 31. decembra prošle i 1. januara ove godine na Trgu dr Zorana Đinđića zbog nedostatka kvoruma i bitno izneverenih očekivanja u pogledu nivoa raspoloženja i nedopustivo zanemarujućeg razmeštaja osmeha po licima istih.

Odluku o poništenju sam doneo isključivo iz ličnih razloga, pa zato nema mesta špekulacijama i reakcijama koje se mogu očekivati da sam to odlučio po nalogu vrha DS-a kojima se nije svidelo što sam angažovao dokazanog ljutog političkog protvnika našeg aktuelnog režima , Boru Đorđevića. Naprotiv, stvari stoje sasvim drugačije:odobrenje je stiglo sa vrha vrhova DS-a, a dobijeno na osnovu bezmernog poverenja koje vrh vrhova galji prema mojim svestranim talentima, pored ostalog i daru nendamašnog impresaria i nepravaziđenog estradnog menadžera uvek u službi svoje stranke ,jer u svakom ovom, kao i u drugim poslovima koje obavljam, uvek odvojim i poneku žutu banku za našu stranku.
2.O nakandnom datumu ,mestu, i vremenu početka i završetka javnog dočeka,sve pristalice moje vladavine i njihovi bližnji biće obavešteni balgovremeno putem žutih pozivnica sa detaljnim uputstvima obrađenim pod naslovom „Kad si srećan... s drugim delu sreću tu, „ koji će im zajedno sa geografskim kartama na kojima su ucrtane lokacije naših uspeha biti lično dostavljeni uz potpis ili poštom sa povratnicom.
3. Učešće na dočeku brisati iz evidnecije u knjižicama ličnih zasluga za vraćanje osmeha i nade, a zadobijeni i stečeni napadi sreće se ne evidnetiraju, niti se imaju zarezivati kao doprinosi stvari opšteg progresa i kretanja prema evropskim integracijama.
4. Pošto ništa ne skrivam od svog naroda i spreman sam da u svakom trenutku podelim sa svojim građanima sve tajne, odlučio sam da se samovoljno oslobodim zakletve o čuvanju državne tajne , pa ovom prilikom obaveštavam sve svoje pristalice ( ako ih ima, a ima ih i to u ogromnom broju , koji vole, vole, mene ) ,kao i protivnke (koji manje, manje , mrze mene ) da u jednom od tri pingvina ( još uvek ne znamo u kojemu ) što su postavljeni kao maskote na bazenima „ Jovanova i Bojanova korita „ ugrađeni prislušni i video uređaji koji danonoćno osmatraju i snimaju sve što se u bilo kojem kutku naše opštine dešava,a posebno ono što se ne zbiva, a moralo bi, ili bi moglo.Stoga pozivam sve naše građane na opreznost i odgvornost za javno ili u potaji izgvorenu ili napisanu reč, a naročito na obazrivost u svakoj pomisli, jer treće oko jednog od tri pingvina , još uvek ne znamo kojeg , ima osetljive senzore za prepoznavanje svake pomisli čak i u njenom začetku, osobito ako svesno ili nesvesno skrene na antidinastičku putanju, znate već na šta mislim.
5. Imajući u vidu saznanja iz prethodne tačke, nije moguće drukčije nego kao drsku provokaciju okvalifikovati podatke o broju prisutnih na dočeku 31.decmbra koje su objavile dopisnice ( ne poštanske, nego novinarske ), da ne kažem razglednice, koje mi , kao što je, opšte poznato nikad nisu bile naklonjene : Anđelka Mali u „Dnevniku“ ( 10.000 hiljada , i to iz cele Jugoistočne Evrope, a i šire , iako je pozanto da su na dočeku bili samo oni do čijih kuća je mogao dopreti prodorni glas Aleksandra Baka prenet ozvučenjima Jan Audija iz Kisača, našeg izabranog oglasivača i nosača zvuka ),ili čak 20.000 ( Tanja Urošević, odbornica Skupštine opštine, novinarka „Blica „ i glavna urednica „Pazovačke revije“).Ove novinarke , to znaju svi koji čitaju njihove tekstove ne samo u „Dnevniku“ i „Blicu „, nego i u „Pazvačkom ogledalu „( Mali) i „Reviji „(ukoliko uopšte ima takvih , ali nađe se uvek i poneki zabludeli čitalac) ,nijednu istinitu, a kamo li lepu reč o meni i grandioznim uspesima koje postižem svojom besprekornom vladiavinom, nisu naposale. I to najverovatnije zbog toga što sam ja suviše skroman ,pa o tim poduhvatima ćutim i ne insisitiram na publicitetu , a mogao bih kao što to neki politilari čine, da ih ne imenujem . Nijedn vid reklamerstvo, to dobro znju naši građani po tome što se nikad ne pojavljujem ni na lokalnoj televiziji, koju sam ja osnovao, nije mi svojstven,ali o tome drugom prilikom. Umesto bar neke pohvale koja bi se iz njihovih tekstova ( Anđelke i Tanje, kod Anđleke poneki i iskrsne, a kod Tanje, sve manje i manje ) mogle bar nazreti između , inače kritičkim i analitičkim sadržajima pregusto naseljenih redova, a umesto toga sve nepoštedne kritike,sve oštrije i strože intonirane jedna od drugih.Tako one pišu o meni i mojoj veštini vladanja.Najgore što se može.!
6. Podatke iznete u „Dneniku „ i „Blicu „ o broju fanova Ribje čorbe okupljenih na Trgu za doček Nove staropazovačke godine, ovom prilikom demntujem i to najenergičnije što se može ( a dosta se energično može kad se hoće, a ja hoću i mogu ) , kao smišljene i drske provokacije .Ubeđen sam da su te brojke uperene lično protiv mene i moje kandidture i to samo zato da bi na njih reagovao senzor iz jednog od tri pingvina ( ne zna se tačno iz kojeg ) sa bazena „Jovanova i Bojaniva korita „ datotekom na ekranu :”trg: 40 X 40 m, 12/ 31 od 10-12 h “popunjenog rasprostrtim posetiocima sa slikom slobodnih površina na obodima trga, tako da nije teško izračunati broj relanih posetilaca koji nisu čak ni dali sve od sebe da bi se radovali ( što se na snimku iz komunikacionog pingvina, ne znamo tačno koji je od ona tri ,jasno uočava) najveselijoj noći, zbog čega sam rešio kao u dispozitivu i dolazak Nove godine na područje opštine Stara Pazova proglašavam ništavnim, kao da se nije ni desio. Važeći bez ikakvog osporavanja Iidalje ostaju samo moja čestitka kao i isplata ukupnih troškovi u iznosu 30.000 evra ,koje sam ja platio iz opštinskog budžeta ( opština , to sam ja ).
7. Za neupućene građane dajem ovom prilikokm dodatno obaveštenje da se kompleks bazena „Bojanova i Jovaova korita „ za koji je iz Fonda za razvoj Vojvodine kao za prioritetnu investiciju uloženo oko 400 miliona dinara, a još predstoji ulaganje najmanje polovine te sume za olimpisjki bazen, lociran na izlazu iz Stare, a na ulazu u Novu Pazovu ( nadamo se, uskoro i novu opštinu ), odakle bez opasnosti da ćete pogrešiti možete skrenuti, volja vam u Banovce ( ali šta ćete tamo, bolje da produžite do Belegiša, tamo stoluje Đorđe Radinović Džokej, opštinski lider naprednjaka koji se sprema da me zameni u ovalnom kabinetu , u gradskoj kući možda ikad, ali u fudbalskoj - nikad ) ;volja vam u Vojku ( samo tamo nema ništa zaninljivo pošto letnja pozornica za koju sam dao 100 hiljada evra, ja ili opština, ko je to i otkad počeo da nas razdvaja, zato bolje produžite do Krnješevaca, rodno mesto Dragana Bursaća, mog izabranog žurnaliste kome jedino verujem ).
8. Dragi građani i još draže građanke, sportisti i sportistkinje, biznismeni i biznismeneke ,biračka semena i semenke, ,korisnici mini bič terena, osećajte se kao srećnici van prostora i vremena zato što ste podanici najuspešnije lokalne samouorave u Srbiji i šire, jedine opštine u svetu, a i i šre -amaterizma, biznisa i sporta,AMBIS,municpality of AMBIS.Nikad ne smete zaboraviti da je naša opština u žiži intereesovanja javnosti celog sveta, sve najpozantije svetske agencije , eletkronska i štampana medija, sa neskrivenim interesovanjem danonoćno prate sve što se zbiva u našem AMBISU.Centrale svih većih obavešatjnih službi sveta koje drže do sebe, drže i do nas , Staropazovačana, pa su u tom smislu razgranale svoje mreže, rasprostrli svoje pipke po svim kutovima ,po šorovima i šorićima , čelo bašte, u svim mestima naše opštine amaterizma,biznisa i sporta, baš zbog toga što smo to, a ne nešto drukčiji, obični, kao Inđija, recimo ili ne dsj Bože ,poput Pećinaca” .Na parkingu hotela “(G)Ric kod Gajića bare, u kome iz služebenih potreba često obitavam, obično na molitvenim večerama ,sa eminentnim predstavnicma međunarodnih korporacija i najvećih svetskih finansijskih sistema ,koje nastojim da pridobijem da investiraju i podižu pogone u našoj opštini,što su obećali,pa čak i ono što im nisam tražio,mogu se tokom celog dana, a još više tokom noći, i to kad je svadba i kad nije, i kad su opštinske proslave, ali i pre, kao i posle toga ,videdti najluksuznije limuzine sa najrazličitijim registarskim oznakama iz celog sveta.Zato sam preuzeo obavezu da u hotel “(G)Ric”,jedini ugostiteljski objkat sa pet zvezdica- grickalica-prkslica u okruženju opština indirektno ulaže kako bi stalno proširivao kapacitete bogateći ponude i usluge. S tim i takvim namerama smo mu i poverili da, na sad već poništenom dočeku Nove staropazovačke godine, poslužuje posetioce kuvanim vinom i još vrelijom rakijom, što je i obavljeno I to ns izuteno kvslitetan način, po najvišim svetskim standardima. Koliko je sve to koštalo, verujem da vas ne interesuje , jer vi ste s nama, niste opozicija koja se stalno raspituje te koliko košta Crvena jabuka, Bora Čorba, montiranje i demontiranje bine Jan Audio iz Kisača, koliko iznose računi u “(G) Ricu”za pevačke i sviračke grupe i soliste i njihovu opštinsku pratnju sastavljenu od pratećih vokala po mom izboru .Ali, nama ne pada na pamet da im odgovorimo,niti ćemo to ikada učiniti, baš zato što su suviše radoznali, pa da je “(G) Ric “ čak bez ijedne zvezdice, a ima ih pet i to ne bilo kakvih ,nego najsvetlucavijih zvezdica-grickalica-prskalica. Kad bi neko pd vas, članova ili pristalica vladajuće većine postavio ta pitanja, odmah bih mu odgovrio. Zato se ne ustručavajte , nego pitajte odmah,ukoliklo vas nešto interesuje, ne obraćate se , zabpga tuđinu, nego svom izabranom predsedniku,pa pitajte slobodno ša vas muči, i to iskreno, bez ustručavanja , kao što se obraćatee svom izabranom doktoru.A vaš predsenik ću i daje , i još dalje biti , iskreno se nadam i u to sam čvrsto uveren.Zato, ne oklevajte, nego odmah pitajte svog predsednika i naručite odgovor na svoje pitanje.
9. Budite iuvereni da će na drugom dočeku staropazovačke Nove godine koji ćemo organozoavti umesto ovog poništeog, naša opštinsksa Nova godina biti mlađa,uspešnija,lepša,bogatija, veselija, duža,darežljivija i brižnija. Program dočeka veseliji, sponatinji, atraktivniji,sa više učesnika, a posetioci zanosniji, ushićeniji, radosniji, sa osmesima koji će im zaposednuti celu teritoriju lica njihovih .
10. Uz molbu da ovo uvažite, saopštavam vam da će odmah posle Srspke nove godine početi genralna rekonstrukcija Trga između dve opštinske zgrade . Projekte, koji su sada na reviziji, su uradili prof.dr arhitekture i ovlašćeni projektant i urbanista Dragiša Lajović , direktor JU Urbanizam , vlasnik više ateljea za arhitekturu u Evropskoj uniji i projektanstki biro čuvene svetske kompanije za projektovanje , izvodnje , podizvođenje, izgradnju i ugradnju “Konsalting “ u koju ja kao vaš predsednik imam neograničeno poverenje i to ne samo zato što je vlasnik te firme moj rođeni ( najmlađi) brat Srđan.Prvi put ovom prilikom javno obelodanjujem da će Gradski trg prema tim projektima biti izgrađen na više nivoa,pa će biti prvi trg soliter na sedam spratova , zasad i jedini na svetu.Do proleća ( a vi znate da se u našoj opštini intezivna građevinska sezona odvija tokom zime, što mraz jače steže, gradnja , a naročito ugradnja u svakom pogledu sve više napreduje ) je planirano da se završi nulta faza u okviru koje će biti izgrađen trg na prvom spratu, dok će se na mestu gde se sada nalazi već početkom leta zasvetlucati Labudovo jezero, prvo takve vrste u svetu, a i šire.Na koje će sletati labudvi iz celog sveta, koje ćemo kao gostoljubivi domćini dočkivati sa buketom uvelih žutih ruža I pratećom manifestacijom, smotrom udarnih rupa i ležećih policijaca na okolnom parkingu o čemu će se pobrinuti ( sve je već dogovreno u krugu vladajuće koalicije ) DS Servis za parkiranje i otušmljavanje opštine u vlasništvu političkog preduzetnika Miloša Crnomarkovića,vojvode od Log Centra . Planirano je da se u progaram Pazovačkog kulturnog, naučnog i plivačkog leta,već od ove godine uvrsti pored ostalih formi i pratećih sadržaja i festival Labudovih pesama i igara . Svoje učešće na prvom festivalu već su potvrdile moje kolege - imenjaci , sremski Gorani, predsednici opština Ruma ( Vuković) i susedne nam i uvek drage Inđije ( Ješić, još draži , najdraži)…
OLD MAN NOVAC & DEILL RADIVOJ ( Starina Novak i deli Rdivoje, samo se ne zna šta, ako nisu pozivnice za ponovljeni doček Pazovačke nove godine).

stara pazovakuca fudbalaGoran Jovićotkazan novogodišnji doček
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.