Mirna novogodišnja noć u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 01.Jan.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirna novogodišnja noć u Kragujevcu

Tačno u ponoć, tradicionalnim vatrometom sa zgrade Uprave grada, u Kragujevcu je obeležen dolazak Nove godine. Petnaest minuta posle ponoći, gradonačelnik Radomir Nikolić i zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković sa pripadnicima Komunalne policije krenuli su u obilazak dežurnih sližbi u gradu.

U Policijskoj upravi, prema rečima načelnika Gorana Živkovića noć je protekla mirno kako u gradu tako i u regionu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Do tog trenutka nije zabeležen nijedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, niti je bilo prijava krivičnih dela.

Slična situacija je bila i u Vatrogasnom domu. Dežurna ekipa na okupu, a kako je rekao šef smeneMiodrag Petrović, novogodišnja noć protekla je bez većih intervencija na području Šumadijskog upravnog okruga.

Zaposleni u Službi hitne medicinske pomoći imali su posla, bilo je manjih povreda i jedna saobraćajna nezgoda sa lakšim povredama. Broj ambulantnih pregleda, rekao je Goran Todosijević specijalista urgentne medicine i šef smene, nešto je manji nego što je to uobičajeno. Pomoć su uglavnom tražili hronični, srčani bolesnici i pacijenti sa visokim krvnim pritiskom. Uz apel da u novogodišnjoj noći preovlada umerenost u svemu i da pod dejstvom alkohola ne sedaju za volan, Todosijević je svima poželeo srećnu Novu godinu. Mirno je bilo i u Zavodu za stomatologiju.

Praznici su vreme kada se svi malo opustimo, neko malo a neko više - rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić. Na svu sreću tu su ovi vredni i odgovorni ljudi koji pružaju pomoć i pomažu u svakoj situaciji. Videli smo noćas da su svi spremni i policija i vatrogasci i zaposleni u Hitnoj pomoći. Do sada nije bilo ozbiljnijih intervencija i nadamo se da će tako ostati do jutra. Ono što je primetno, da tokom ove noći ali čitave godine nije bilo toliko aktivnosti kao ranije.

Očigledno, kazao je Nikolić, da je prevencija uticala na poboljšanje situacije i da sugrađani prihvataju sugestiju.

Gradonačelnik Radomir Nikolić iskoristio je priliku da još jednom apeluje na građane, da i u vreme praznika budu umereni, a naročito kada je reč o upotrebi pirotehničkih sredstva. Poseban apel Nikolić je uputio vozačima, da pod dejstvom alkohola ne sedaju za volan, jer time ugrožavaju ne samo svoj već i život drugih učesnika u saobraćaju.

Inače, prvorođena beba u novogodišnjoj noći je dečak, težak četiri kilograma, koji je deset minuta posle ponoći carskim rezom rodila Tamara Petković iz Kragujevca. Prvorođenu bebu i majku u Porodilištu Ginekološko akušerske klinike Kliničkog centra tokom dana posetiće predstavnici grada i uručiti poklon čestitku.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.