Ministar prosvete: Treba da učinimo da se verskom nastavom deca ne razdvajaju

Izvor: Press, 25.Feb.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar prosvete: Treba da učinimo da se verskom nastavom deca ne razdvajaju

Nastavnici veronauke, od uvođenja ovog predmeta 2001. godine, rade na određeno vreme, i za razliku od ostalih prosvetnih radnika, pred početak svake nove školske godine produžavaju ugovor, što stvara veliku neizvesnost.

Takođe, njihov problem je i što se đaci svake godine ponovo opredeljuju da li će pohađati veronauku, pa se sa promenom fonda časova menja i plata. 

Ministar Jovanović je na sastanku sa članovima Komisije ukazao da je potrebno stvoriti odgovarajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uslove i za donošenje novog nastavnog plana i programa, kao i udžbeničku literaturu. 

"Zajednički treba da učinimo sve da se verskom nastavom deca ne razdvajaju", istakao je ministar u saopštenju.

Članovi Komisije ukazali su da je potrebno doneti stručno uputstvo koje će urediti izjašnjavanje učenika za obavezni izborni predmet versku nastavi ili građansko vaspitanje kao i Poslovnik o radu Komisije, Godišnji plan rada Komisije za školsku 2014/15. godine i plan aktivnosti za period mart-jun 2014. godine.

Na sednici je za predsednika Komisije izabran episkop bački Irinej a za zamenika predsednika Snežana Pavlović, savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Članove Komisije za versku nastavu u školi imenovala je Vlada Srbije krajem januara.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.