Malović: Izmene zakona korak dalje u suzbijanju nasilja

Izvor: Blic, 15.Okt.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Izmene zakona korak dalje u suzbijanju nasilja

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da će nove izmene Krivičnog zakonika, kojima će dodatno biti pooštrene kazne, biti korak dalje u borbi protiv huligana.

"Ne želim da budem pretenciozna i kažem da će izmenama Krivičnog zakonika biti stavljena tačka na huliganizam, ali će one biti još jedan korak u procesu uspešne borbe protiv huligana", rekla je Malovićeva novinarima u Pravosudnoj akademiji.

Malovićeva je podsetila da je prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon ubistva francuskog državljanina (Bris Taton), Ministarstvo pravde predložilo niz izmena zakona o tretiranju nasilja na sportskim takmičenjima, što je dovelo do proširenja prostora za oštrije sankcionisanje nasilja na javnim skupovima.

"Svi ovi izgredi koji su se desili, a govorim o prekršajima i o krivičnim delima od nedelje - 10. oktobra, upravo su sankcionisani prema izmenjenom Krivičnom zakoniku", rekla je ministarka pravde, ukazujući da su zakonske izmene doprinele "da možemo uspešnije da se borimo protiv tog nasilja".

Malovićeva je kazala da poslednje izmene Zakonika o krivičnom postupku "idu u prilog tome da se pritvor kod takvih dela može određivati i zbog složenosti krivičnog dela i društvene opasnosti", ocenivši da se pomenuti izgredi upravo odnose i na to.

Prema njenim rečima, prošlogodišnje izmene Krivičnog zakonika i Zakona o prekršajnom postupku predviđaju mogućnost da se huliganima, uz druge sankcije, izrekne mera zabrane prisustvovanja utakmicama.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.