DELEGACIJA BNV NA OTVARANJU KANCELARIJE NACIONALNOG SAVJETA ALBANACA

Izvor: SandzakInfo.net, 16.Sep.2012, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELEGACIJA BNV NA OTVARANJU KANCELARIJE NACIONALNOG SAVJETA ALBANACA

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisustvovala je juče u Bujanovcu svečanosti otvoranja nove kancelarije Nacionalnog savjeta Albanaca čijim je otvaranjem rješen je problem neadekvatnog i privremenog smještaja koji je ovaj savjet koristio od osnivanja, juna 2010. godine.
Prostorije za budući rad Nacionalnog savjeta je ustupila Opština Bujanovac, a renoviranje i adaptacija su urađeni sopstvenim sredstvima.
Opremanje kancelarije namještajem, računarima i drugom opremom u iznosu od oko 10.000 evra obezbjedile su Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES.
Otvaranjem nove kancelarije stvoreni su bolji uslovi za rad Nacionalnog savjeta na promociji i unapređenju nacionalnog identiteta albanske zajednice, koja je najbrojnija na jugu Srbije.
Predsjednik nacionalnog savjeta Albanaca, Galip Bećiri zahvalio se na donacijama Evropskoj uniji i Vladi Švajcarske.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na SandzakInfo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.