Srbija s Nokijom nastavlja saradnju u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija s Nokijom nastavlja saradnju u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da Srbija planira da nastavi saradnju s kompanijom Nokija posebno u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema.

Na sastanku s delegacijom kompanije Nokija, koju je predvodio Miko Lavanti, potpredsednik ove kompanije za Centralnoistočnu Evropu i Centralnu Aziju, predsednik Vučić je kazao da je za Srbiju izuzetno važno i to što može da koristi iskustva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove finske kompanije u razvoju preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija.

Tokom susreta, sagovornici su konstatovali da je višedecenijska saradnja Telekoma Srbija s kompanijom Nokija, koja obuhvata različite tehnološke segmente mobilne i fiksne mreže, do sada bila veoma dobra, i izrazili očekivanje da će ona u budućnosti biti znatno unapređena.

Finska kompanija Nokija jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacione opreme, zapošljava oko 100.000 ljudi u celom svetu, uključujući i velike centre u Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Srbija će nastaviti saradnju sa finskom Nokiom

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2019

Srbija planira da nastavi saradnju sa kompanijom Nokia, posebno u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa delegacijom te finske kompanije koju je predvodio potpredsednik za centralnoistočnu Evropu i centralnu Aziju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.