Bizarna smrt u Indiji: Htela da pozove rođaku a onda se začula EKSPLOZIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2018, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizarna smrt u Indiji: Htela da pozove rođaku a onda se začula EKSPLOZIJA

Devojka ostala na mestu mrtva

Indijsku tinejdžerku Umu Oram (18) ubio je smartfon “nokija 5233“ koji je eksplodirao u ruci dok je razgovarala sa rođakom. Eksplozija je bila toliko jaka da se devojka odmah onesvestila. Ona je sa teškim povredama prevezena u bolnicu, gde je proglašena mrtvom.

Pročitajte i:

Bizarna nesreća desila se proteklog vikenda u kući Oramovih u selu Kerijakani u istočnoj indijskoj državi Odiša. Rođeni brat preminule >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dirga Prasad Oram kaže da je njegova sestra htela da pozove rođaku, ali je primetila da joj se ispraznila baterija na telefonu, pa ga je stavila na punjenje.

- Dok je bio priključen na struju, pozvala je rođaku. Pričala je sa njom, kad se odjednom začula eksplozija. Pre nego što smo shvatili šta se desilo Uma je pala na pod bez svesti. Prišao sam joj i video da ima jezive povrede leve ruke, grudi i leve noge. Koža na grudima joj je bila spaljena i iscepana. Blizu nje stajao je i telefon. Jedan deo uređaja se bukvalno istopio od eksplozije - rekao je Durga.

Nokia 5233 Explodes, Kills Teen in Odisha; HMD Global Says Don't Blame Us https://t.co/XDbnriEfbb #news #Technology pic.twitter.com/SFEshPH4NF

— Indian 24 News (@indian24news) March 20, 2018

Odmah je prodrmao sestru, pokušavajući da je probudi, ali ona nije davala znake života.

- Pozvali smo hitnu pomoć, koja je Umu prevezla u bolnicu. Lekari su pokušali sve što su znali, ali joj nije bilo spasa. Posle sat vremena je proglašena mrtvom - naveo je Durga.

- Ne mogu da verujem da sam zbog ovako bizarne nesreće ostao bez sestre. Neće se završiti na ovome. Tražićemo odgovornost proizvođača telefona - kaže očajni brat.

インドの18歳の女性、スマートフォンが通話中に爆発し死亡。 https://t.co/65cIFDWczZ 充電中の使用で親戚と会話中だった。Nokia 5233という8年前のモデル。

充電中の使用はバッテリーを傷めるし爆発にしないにせよ高熱になりやすいのでお勧めしない。

— Spica (@Kelangdbn) March 19, 2018

Sa druge strane, firma “HMD Global”, koja je vlasnik za proizvodnju mobilnjih telefona “nokija”, najavila je da će uporedno sa policijom sprovesti sopstvenu istragu o celom slučaju.

- Ožalošćeni smo zbog pogibije devojke. Istražićemo šta je dovelo do eksplozije uređaja. Naša kompanija nije proizvela taj telefon, jer smo tek u decembru 2016. kupili “nokiju”. Telefon koji je eksplodirao napravljen je 2010. godine - poručili su iz kompanije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.