Nasilje za Noć veštica, uhapšeno 116 ljudi

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilje za Noć veštica, uhapšeno 116 ljudi

Pariz -- Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija uhapsila najmanje 116 ljudi posle nasilnih incidenata do kojih je došlo u Noći veštica.

Neki među uhapšenima su u međuvremenu pušteni, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Policija je protekle noći ispalila suzavac na grupe koje su bacale projektile i palile automobile i kante za smeće u centru Liona, na istoku Francuske. Slični incidenti prijavljeni su i u Nantu i Renu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zapadu, kao i u Tuluzu na jugu, u godišnjem ritualu mladih u Noći veštica, dok su i u pregrađu Pariza opljačkane neke prodavnice.

Francusko Ministarstvo je navelo da je policija bila raspoređena u pojačanom sastavu zbog poruka koje su objavljene na društvenim medijima, a u kojima se poziva na "čistku" nad policajcima. Francuske vlasti su saopštile da je broj incidenata ipak bio manji nego prošle godine u Noći veštica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.