Ministarstvo zabranilo Noć veštica?

Izvor: B92, 31.Okt.2013, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo zabranilo Noć veštica?

Beograd, Zrenjanin -- Proslava Noći veštica u školama na teritoriji Školske uprave Zrenjanin "biće smatrano samovoljnim ponašanjem", piše u dopisu prosleđenom školama.

U dopisu na memorandumu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Školska uprava Zrenjanin) navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da se ŠU dopisom direktorima srednjih i osnovnih škola obraća na osnovu saznanja da se u "pojedinim školama planira obeležavanje (proslavljanje) tzv. 'noći veštica', 31. 10. 2013. godine".

Kako se dalje navodi, takve aktivnosti nisu predviđene ni godišnjim planovima škola, ni nastavnim programima, nisu deo programa verske nastave, niti se nalaze na spisku verskih praznika u kalendaru AP Vojvodine.

"Prema svemu navedenom, obaveštavamo vas da će takve aktivnosti biti tretirane kao samovoljne i suprotne važećim zakonskim normativima, kao i da ŠU Zrenjanin ne odobrava njihovo održavanje", piše u dopisu.

Kako je načelnik ŠU Zrenjanin Staniša Banjanin rekao za "Blic", nisu predviđene nikakve sankcije, ali je ovo "preventivno delovanje", jer je prošle godine bilo incidenata kada su se bacale petarde, a jedno dete je bilo i povređeno.

On je istakao da "ne može odjednom da se organizuje proslava koja nije predviđena planom" i da je u "tom slučaju takvo ponašanje samovolja".

Inače, ovih dana je objavljeno da je slična odluka doneta i u Sibiru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Noć vještica nije dobrodošla u školama u Zrenjaninu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2013

Proslava Noći vještica u školama na teritoriju  općine  Zrenjanin "biće smatrana  samovoljnim ponašanjem", piše u dopisu,  na memorandumu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za tu općinu. Direktorima srednjih i osnovnih škola  obraća na osnovu saznanja da se u "pojedinim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Noć veštica nepoželjna u Srbiji i Sibiru

Izvor: Danas, 31.Okt.2013

Proslava Noći veštica u školama na teritoriji Školske uprave Zrenjanin „biće smatrana samovoljnim ponašanjem“, piše u dopisu prosleđenom školama.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.