Fil su zaledili za pola minute. Ne propustite Noć istraživača VIDEO

Izvor: B92, 24.Sep.2018, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fil su zaledili za pola minute. Ne propustite Noć istraživača VIDEO

13. Noć istraživača održaće se u Beogradu i širom Srbije 28. i 29. septembra. Organizatori najavljuju 20 punktova širom zemlje i isto toliko u prestonici.

Fakultet za fizičku hemiju u Beogradu biće otvoren za posetioce tokom Noći muzeja, a tim povodom jutros su studenti Vuk i Nina pokazali kako se pomoću tečnog azota ledi fil za sladoled za oko 30 sekundi.

Kažu da se to nikako ne sme raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod kuće i pojašnjavaju da je temperatura tečnog azota minus 196 stepeni Celzijusovih.

Više o tome, kao i o informacijama o Noći istraživača možete videti u prilogu.

Fakultet za fizičku hemiju u Beogradu biće otvoren za posetioce, a tim povodom jutros su studenti Vuk i Nina pokazali kako se pomoću tečnog azota zaledi fil za sladoled za oko 30 sekundi. Kažu da se to nikako ne sme raditi kod kuće i pojašnjavaju da je temperatura tečnog azota minus 196 stepeni Celzijusovih.

Više o tome, kao i o informacijama o Noćimuzeja možete videti u prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.