Sve spremno za Noć muzeja

Izvor: RTS, 18.Maj.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za Noć muzeja

Od 16 sati do ponoći u Srbiji se održava Noć muzeja. Više od četrdeset gradova širom zemlje spremno je za najlepše muzejsko majsko veče. Za publiku Beograda različiti izložbeni sadržaji na više od šezdeset lokacija.
Šesnaesta Noć muzeja posetioce provocira neobičnim izložbama, neispričanim izložbenim pričama, otvaranjem novih i zaboravljenih prostora.

Posle četvrt >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veka u Muzeju Jovana Cvijića izložena su dela Petra Dobrovića iz privatne kolekcije – Legata Flegel. "Skrivena baština – slike Petra Dobrovića" samo je deo dragocene zbirke koju čuva Muzej grada – izloženo je 16 radova intenzivnog kolorita.
"Zaista je retko ko od današnje savremene publike imao priliku da vidi ova dela,  smatramo da je sada u Noći muzeja jedinstvena prilika da pogledaju ovu izložbu", kaže Angelina Branković, kustos Muzeja grada Beograda. 
Posetioce Noći muzeja u Beogradu očekuju najrazličitiji sadržaji podeljeni u nekoliko geografskih zona i tematskih celina. Od ogledala u Etnografskom muzeju do hipi izložbe o najpoznatijem rok festivalu Vudstoku u Galeriji ULUS-a.
"U paviljonu Cvijeta Zuzorić prva i za Noć muzeja i za Muzej grada Beograda taktilna izložba koja je bazirana na antičkim predmetima iz zbirke Muzeja grada Beograda, i u Konaku kneginje Ljubice, u sali pod svodovima, barokni Beograd", kaže Angelina Branković.
Najveće interesovanje vlada za turu "Neispričane priče" sačinjenu od postavki koje se mogu videti premijerno ili isključivo u Noći muzeja. Noć muzeja održava se na međunarodni dan muzeja 18. maja. Najnovije muzejske avanture očekuju vas od 16 časova do ponoći.
Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.