Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć muzeja u Šapcu: Pank portreti Obrenovića, priča o stripu i snoviđenje na trgu

Kako izgledaju pank portreti dinastije Obrenović, a kako poznate ulice 1910. godine, šta nisu smeli da crtaju i kažu jugoslovenski stripari i još mnogo toga moći će da saznaju Šapčani koji 20. maja u svom gradu posete Noć muzeja.

Oni koji u Noć zarone već od 17 sati do jedan posle ponoći sigurno će stići da obiđu svih 13 lokacija uključnih u manifestaciju.

-Noć muzeja je posebna, jer je noć kulture u našem gradu. A kultura je uvek bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lekovita. Pored gradskih ustanova, učestvovaće i obrazovne institucije u našem gradu, udruženja građana i neformalne grupe, koje će Šapčanima predstaviti veoma interesantne sadržaje - rekao je Igor Marsenić, član Gradskog veća grada Šapca za kulturu.

Tatjana Marković, kustos u Narodnom muzeju u Šapcu, podsetila je da Šabac više od deset godina učestvuje u organizaciji Noći muzeja o izrazila nadu da će i ove godine više hiljada Šapčana izaći na ulice i pridružiti se Noći muzeja.

Dragana Đurđević, predstavnica udruženja „Кombinart“, najavila je snoviđenje, neobičnu izložbu na Trgu šabačkih žrtava koju priređuju tri autorke - Nikolina Petolas iz Zagreba, Nataša Кonjević iz Banjaluke i Stefanija Mihajlović iz Kragujevca.

Lokalpatriote će sigurno biti dirnute izložbom „April u Šapcu 1867. godine“, posvećenu danu kada je Turska vojna posada napustila grad i predala njegove ključeve, dok će na legendarnom gradskom terenu KOŠ kluba repertoar osnovne i srednje muzičke škole sve prisutne naterati na ples. Zanimljive programe spremaju i Udruženje gradova „Cerki marš“, OŠ „Vuk Karadžić“, „Laza Lazarević“ i „Jevrem Obrenović“, ali i mnoge druge ustanove i udruženja.

(Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva).
Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.