ZAPREPASTIĆETE se kada vidite koliko košta samo dan Trampovog obezbeđenja

Izvor: Telegraf.rs, 27.Nov.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPREPASTIĆETE se kada vidite koliko košta samo dan Trampovog obezbeđenja

Obezbeđenje novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i njegove porodice košta grad Njujork više od milion dolara dnevno, preneo je CNN pozivajući se na izjave gradskih zvaničnika.

Nije sigurno ni da će ono biti mnogo jeftinije kada se Tramp preseli u Vašington, u Belu kuću, budući da Melanija Tramp i njihov desetogodišnji sin Baron planiraju da ostanu kod kuće u Trampovoj kuli na Menhetnu barem do kraja školske godine.

Takođe, Tramp je nagovestio >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da planira da redovno ide u svoj stan, naročito dok su oni još tamo. Cenu obezbeđenja povećava i trošak policije koja je dodeljena da čuva Trampovu odraslu decu i unuke koji takođe imaju zaštitu Tajne službe, izjavio je lokalnoj televiziji CBS Džon Miler, zamenik komesara za obaveštajne i protivterorističke poslove njujorške policije.

Svi oni žive u gradu i svi imaju pravo na zaštitu Tajne službe.

- Bezbednost i sigurnost imaju apsolutni prioritet. To dugujemo novoizabranom predsedniku, njegovoj porodici i timu - rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio na konferenciji za štampu u petak, ali je dodao da će gradu biti potrebna pomoć da podmiri te troškove, naročito kada je reč o prekovremenom radu policije.

Foto: Tanjug/AP

Premda je zaštita predsednika ili novoizabranog predsednika zadatak Tajne službe, lokalna policija jezadužena da joj pomaže, naročito u kontrolisanju kretanja građana. Svaki predsednik ima zaštitu lokalne policije kada ide kući tokom mandata. Međutim obezbeđenje Trampa u Njujorku je naročito skupo budući da on živi u najgušće naseljenom kraju najvećeg američkog grada.

- Nikada nismo imali situatciju da predsednik SAD ovde tako redovno boravi - rekao je De Blazio, dodajući da je njujorška policija "na visini zadatka".

(Telegraf.rs / Izvor: Agencije)


Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Trampovo obezbeđenje košta više od milion dolara dnevno

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2016, 09:02

Obezbeđenje novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i njegove porodice košta grad Njujork više od milion dolara dnevno, preneo je CNN pozivajući se na izjave gradskih zvaničnika...Nije sigurno ni da će ono biti mnogo jeftinije kada se Tramp preseli u Vašington, u Belu kuću, budući da Melanija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.