ZAKAZAN HITAN SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI! Momentalno OBUSTAVITE vatru, situacija preti da eskalira u RAT (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 09:02

ZAKAZAN HITAN SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI! "Momentalno OBUSTAVITE vatru, situacija preti da eskalira u RAT" (FOTO/VIDEO)

Kako se navodi, konsultacije su zakazane za 9:00 po lokalnom vremenu u Njujorku gde se nalazi sedište UN.

Savet bezbednosti Ujedinjenih Nacija (SB UN) održaće danas hitan sastanak posvećen eskalaciji napetosti između Izraelaca i Palestinaca, javlja ruski TAS S pozivajući se na neimenovani izvor iz SB UN.

Članice Saveta bezbednosti UN nisu uspele da usklade tekst dokumenta o ovom pitanju tokom konsultacija u ponedeljak, a prema navodima ruske agencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ni na današnjoj sednici verovatno neće uspeti da usvoji zajedničku rezoluciju ili saopštenje.

Neprijateljstva između Izraela i Hamasa eskalirala su danas sa najmanje 35 ubijenih u Gazi i pet u Izraelu.

Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na Pojas Gaze.

Multiple interceptor missiles fill the sky as 130 rockets launched by Palestinian militant factions target Tel-Aviv and its surroundings. #Israel #Gaza pic.twitter.com/OHwfnOxQSD

— Joe Truzman (@Jtruzmah) May 11, 2021

UN izaslanik Tor Vensland rekao je da lideri sa obe strane moraju da preuzmu odgovornost za smirivanje situacije. "Cena rata u Gazi je zastrašujuća i plaća je običan svet", rekao je on. "Momentalno obustavite vatru. Situacija eskalira u pravi pravcati rat", dodao je on.

Ovo je najozbiljnija konfrontacija između Izraela i militantne organizacije Hamas od 2019. godine i izazvana je sukobima Palestinaca i izraelske policije u i oko džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Situacija u Jerusalimu je bila napeta tokom trajanja Ramazanskog posta, zbog najavljenog prisilnog iseljavanja Palestinaca iz njihovih domova u istočnom Jerusalimu.

Izraelski avioni i palestinske snage ponovo su se sukobile rano jutros. Više o tome OVDE.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.