Walmart povukao iz prodaje nasilne video igre i reklame

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Avg.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Walmart povukao iz prodaje nasilne video igre i reklame

NEW YORK - Američki trgovački lanac Walmart naredio je svojim radnicima da povuku iz prodaje nasilne video igre, reklame, kao i druge znakove nasilja u trgovinama, nakon masakra u kojem je dvadestjednogodišnjak ubio 22 osobe u tržnom centru Walmart u El Pasu.

Na ovaj korak američka maloprodajna korporacija odlučila se nedugo nakon što je Universal povukao reklamnu kampanju za nasilni triler „Hant", kao i nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << što su ESPN i ABC povukli emitovanje turnira X Games „Apex Legends".

Walmart trgovine su brojni korisnici društvenih mreža pozvali na hitnu akciju uklanjanja nasilnih sadržaja. Iz trgovačkog lanca nisu odmah reagovali, ali su danas odgovorili na zahteve uplašenih Amerikanaca, prenose mediji u SAD.

„Izveli smo ovu akciju iz poštovanja zbog incidenata koji se desio, ali ova akcija neće se odraziti na dugoročnu promenu u našem asortimanu videoigara", rekla je Tara Haus iz Volmartovog odeljenje za korporativne komunikacije.

Walmart je ranije saopđštio da ne planira da zaustavi prodaju oružja. Walmart je jedan od najvećih prodavača oružja i municije u SAD, a takvi proizvodi dostupni su u polovini od njegovih 4.750 trgovina širom SAD.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.