Wall Street snažno porastao drugi dan zaredom

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Sep.2019, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street snažno porastao drugi dan zaredom

NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica snažno porasle drugi dan zaredom jer se ulagači nadaju smanjenju napetosti između SAD-a i Kine nakon što je dogovoren novi krug pregovora na visokoj razini početkom listopada.

Kina i SAD su se složili da početkom listopada u Washingtonu održe trgovinske pregovore na visokoj razini, objavilo je u četvrtak kinesko ministarstvo trgovine.

Nešto ranije telefonski su razgovarali zamjenik kineskog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Liu He i dužnosnik Ureda američke vlade za trgovinsku politiku Robert Lightizer te američki ministar financija Stevena Mnuchina, izvijestilo je kinesko ministarstvo, dodajući da je taj razgovor prošao "jako dobro" te da se Peking protivi bilo kakvoj eskalaciji napetosti u trgovinskom ratu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijska tržišta: Treći uzastopni rast indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Sep.2019

TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi porasli i u petak, treći dan zaredom, jer se ulagači nadaju popuštanju napetosti između SAD-a i Kine nakon što je najavljen novi krug trgovinskih pregovora za početak listopada...MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,4 posto i na putu je ostvarenja tjednog...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.