Wall Street porastao drugi dan zaredom

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Jun.2019, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street porastao drugi dan zaredom

NEW YORK – Na Wall Streetu su u srijedu indeksi nastavili rasti jer se ulagači nadaju smanjenju kamatnih stopa američke središnje banke, što bi pozitivno utjecalo na tržišta

Dionice tehnoloških kompanija nastavile su prednjačiti po rastu, pri čemu su dionice Applea porasle za 2,6 posto, a kompanije Oracle za 2,2 posto.

Federalne rezerve će odgovoriti „adekvatnim mjerama" na rizike koje predstavljaju globalni trgovinski rat i drugi nedavni događaji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << poručio je prekjučer predsjednik FED-a Jerome Powell, čija izjava, prema ocjeni Reutersa, izgleda otvara vrata mogućem smanjenju američke referentne kamate.

U kratkoj izjavi, u okviru govora o širim pitanjima monetarne politike, Powell je naveo da FED „pomno prati implikacije" trgovinskog spora koji, od posljednjeg sastanka američke centralne banke, potresa globalna tržišta obveznica i dionica i predstavlja rizik za američki i svjetski ekonomski rast.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.