Wall Street: Indeksi pali, investitori nesigurni zbog Trumpovog nezadovoljstva pregovorima s Kinom

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Maj.2018, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Indeksi pali, investitori nesigurni zbog Trumpovog nezadovoljstva pregovorima s Kinom

NEW YORK - Na Wall Streetu su danas burzovni indeksi pali zbog nesigurnosti ulagača u vezi ishoda trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine, pri čemu su najviše pale cijene dionica u energetskom i industrijskom sektoru.

Dow Jones oslabio je 178 bodova ili 0,72 posto, na 24.834 boda, dok je S&P 500 skliznuo 0,31 posto, na 2.724 boda, a Nasdaq indeks 0,21 posto, na 7.378 bodova.

Predsjednik SAD-a Donald >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Trump kazao je jučer kako nije zadovoljan posljednjim razgovorima između SAD-a i Kine i da još nema dogovora s Pekingom u vezi tvrtke ZTE Corp.

Uz to, Trump je kazao i da je moguće da se summit između SAD-a i Sjeverne Koreje neće održati 12. lipnja, kako se planiralo.

Cijene su dionica pale jer je to pokolebalo ulagače koji su dan prije euforično reagirali na poruke iz Washingtona i Pekinga da su trgovinski pregovori tijekom vikenda napredovali, da je dogovoreno da se prestane prijetiti uvođenjem carina i da je trgovinski rat 'na čekanju'.

„Trumpovi komentari o Sjevernoj Koreji i ZTE-u vratili su ulagače u realnost nakon euforije dan prije. Razgovori o trgovini neće završiti toliko brzo koliko se neki nadaju", kaže Robert Pavlik, strateg u tvrtki SlateStone Wealth.

S&P indeks industrijskog sektora pao je jučer 1,3 posto, nakon što je dan prije skočio 1,5 posto.

Europske burze jučer porasle

I energetski je sektor jučer oslabio 1,3 posto, dok su u financijskom sektoru cijene dionica porasle 0,6 posto jer se ulagači nadaju labavljenju pravila za banke.

A na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,23 posto, na 7.877 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,71 posto, na 13.169 bodova, a pariški CAC 0,05 posto, na 5.5640 bodova.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Wall Street: Indeksi pali, investitori nesigurni zbog Trumpovog nezadovoljstva pregovorima s Kinom

Izvor: Capital.ba, 23.Maj.2018

NJUJORK, Na Wall Streetu su danas indeksi berza pali zbog nesigurnosti ulagača u vezi ishoda trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine, pri čemu su najviše pale cijene akcija u energetskom i industrijskom sektoru. Dow Jones oslabio je 178 bodova ili 0,72 %, na 24.834 boda, dok je S&P 500 skliznuo...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.