Wall Street: Dow Jones porastao na krilima Procter&Gamblea

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Okt.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Dow Jones porastao na krilima Procter&Gamblea

NEW YORK – Na Wall Streetu je u petak S&P 500 indeks oslabio treći dan zaredom, zbog strahovanja ulagača od posljedica trgovinskog rata između SAD-a i Kine te rasta kamata, dok je Dow Jones ojačao zahvaljujući snažnom skoku cijene dionice Procter & Gamblea.

S&P 500 oslabio je 1 posto, na 2.767,78 bodova dok je Dow Jones podignut 0,8 posto, na 25.571,14 bodova. Nasdaq je bio najveći dobitnik zaslugom skoka od >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 1 posto, na 7.559,77 bodova.

Rezultati American Expressa, Pay Pala i Procter&Gamblea nadmašili su očekivanja Wall Streeta i to je oraspoložilo investitore.

American Express ostvario je u trećem tromjesečju prihode od 10,4 milijarde dolara, 9,2 posto veće nego u istom lanjskom razdoblju, a snažno je porasla i dobit te kartičarske kuće jer je snažan rast američkog gospodarstva potaknuo potrošnju putem kreditnih kartica. Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izvješću, neto dobit AmExa u trećem je tromjesečju dosegnula 1,65 milijardi dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila 1,36 milijardi dolara.

Američki div robe široke potrošnje Procter & Gamble (P&G) u petak je izvijestio o ra stu tromjesečne dobiti i prihoda na godišnjoj razini zahvaljujući snažnoj potražnji za kozmetičkim proizvodima i sredstvima za čišćenje. Neto dobit u tromjesečju zaključno s 30. rujnom iznosila je 3,20 milijarde dolara i bila je za 12,3 posto viša u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Platforma za online plaćanja PayPal u trećem je tromjesečju povećala dobit i prihode u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, uz izrazitiji porast broja novih aktivnih računa, pokazalo je poslovno izvješće. Dobit je u promatranom razdoblju uvećana za 24 posto, na 694 milijuna dolara. Prihodi su poskočili 14 posto, na 3,7 milijardi dolara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.