Vučića u Njujorku čekaju brojni susreti

Izvor: VOA, 22.Sep.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučića u Njujorku čekaju brojni susreti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u Njujorku 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kojoj će se razmatrati klimatske promene, ali raspored Vučića u naredna dva dana ukazuje da će dosta vremena u fokusu srpskog predsednika biti Kosovo "Imaću bezbroj sastanaka u Njujorku. Sa ljudima iz EU, mnogo bilateralnih susreta, opet sa kancelarkom Merkel", rekao je ranije Vučić, a kako se saznaje, ovaj sastanak se održava na inicijativu nemačke kancelarke. Po dolasku u Njujork Vučića čeka Samit o održivom razvoju Svetskog ekonomskog foruma, kao i susret sa Filipom Rezlerom, članom Izvršnog odbora tog foruma. Takođe, on će prisustvovati i prijemu za šefove delegacija, koji priređuje generalni sekretar svetske organizacije Antonio Gutereš dan pre generalne debate u Generalnoj skupštini UN. Istog dana, Vučić se sastaje i sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, a prisustvovaće i prijemu koji priređuju predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, prvi potpredsednik Evropske komisije Frank Timermans i šefica evropske diplomatije Federika Mogerini. Treba pomenuti i da će predsednik Srbije prisustvovati i prezentaciji Globalnog pakta o zaštiti životne sredine koju organizuje predsednik Francuske Emanuel Makron, a u utorak uveče, biće među zvanicama na prijemu koji priređuje predsednik SAD Donald Tramp. Vučić će u sredu učestvovati na Blumbergovom "Globalnom biznis forumu", a planirani su i susreti sa predsednikom Turske Tajipom Erdoganom, predsedavajućim Generalnoj skupšini UN Miroslavom Lajčakom, i sa prvim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Elizabet Milard. U petak, poslednjeg dana boravka u Njujorku, Vučić ima bilateralni sastanak sa generalnim sekretarom UN Guterešom.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Otkriven mogući PLAN ZA KOSOVO koji će se naći pred Vučićem: Merkelova dolazi SPREMNA NA SASTANAK

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2019

Predsednik Aleksandar Vučić boraviće u Njujorku od 23. do 26. septembra, a tokom trodnevne posete SAD čekaju ga susreti sa brojnim svetskim i evropskim zvaničnicima..Nemačka kancelarka Angela Merkel ima plan za brzo rešenje kosovskog problema. Sa detaljima tog plana Merkelova će predsednika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.