Vučić bio u UN - obavestiće javnost o svim razgovorima

Izvor: B92, 21.Mar.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić bio u UN - "obavestiće javnost o svim razgovorima"

Njujork -- Predsednik Srbije razgovarao je sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, a o sadržini "tog i svih razgovora u Njujorku će obavestiti javnost".

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednik će se obratiti srpskoj javnosti "uskoro", ali se još ne zna na koji način.

Takođe, u kratkom saopštenju je navedeno da je Vučić sa Guterešom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarao o situaciji u regionu i trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine.

RTS je javio da se predsednik Srbije založio za poštovanje Rezolucije 1244 o Kosovu, veću ulogu Unmika u pokrajini i pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo.

Kako navodi RTS, Vučić je u razgovoru sa Guterešom rekao i da je Srbija spremna na saradnju kako sa međunarodnim organizacijama, tako i sa kosovskim Albancima, i istakao značaj pronalaženja kompromisa.

"Naglasio je, međutim, da kompromis ne znači da jedna strana dobije sve a druga izgubi sve, već da obe strane nešto daju i ulože. Gutereš je sa svoje strane podržao nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Istovremeno je ocenio da je nedovoljan povratak raseljenih i da to treba da se reši. Naglasio je da sva pitanja treba rešavati na miran način", javio je RTS.

Inače, posetu predsednika Srbije Njujorku pratile su spekulacije o prirodi te posete, a nakon što je Glas Amerike objavio nezvanična saznanja da je u pitanju "privatna poseta", objavljeno je da će Vučić u sedištu UN razgovarati sa Guterešom.

Kako su naveli Tanjug i Blic, u pitanju je deo diplomatske ofanzive srpskog predsednika na svim nivoima.

Nakon Njujorka, Vučić ide u Brisel, gde će se sastati sa Hašimom Tačijem i nastaviti dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić bio u UN: Obavestiću javnost o svim razgovorima

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2018

Predsednik Srbije razgovarao je sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, a o sadržini "tog i svih razgovora u Njujorku će obavestiti javnost"...Данас у Њујорку са генералним секретаром Уједињених нација Антонијом Гутерешом...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.