Veliki korak Nemaca: Kupili američkog diva za 9 milijardi evra

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki korak Nemaca: Kupili američkog diva za 9 milijardi evra

Njujork -- Nemački proizvođač čipova Infineon preuzima kompaniju Sajpres semikondaktors.

Ova kupovina je u sklopu dogovora kojim je vrednost tog američkog proizvođača čipova procenjena na devet milijardi evra (10,06 milijardi dolara), uključujući dug, saopštila je nemačka kompanija.

Novčana ponuda od 23,85 dolara po akciji predstavlja premiju od 46 odsto u odnosu na cenu deonice Sajpresa u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesec dana, poručuju iz Infineona, a prenosi CNBC.

Infineon očekuje da će ova sinergija doneti uštedu troškova od 180 miliona dolara godišnje do 2022. godine i, dugoročno gledano, više od 1,5 milijardi evra godišnjih prihoda.

Nemačka kompanija je saopštila da će oko 30 odsto od ukupne transakcije finansirati uz pomoć postojećeg kapitala, a da će ostatak pokriti kroz zaduživanje, kao i uplatom gotovine.

Najnovija vest je izazvala da akcije Infineona danas padnu za 6,5 odsto u okviru indeksa Stoxx 600, dok su, s druge strane, akcije američke kompanije u elektronskom trgovanju porasle za 27 odsto.
Pogledaj vesti o: Sinergija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemački "Infineon" preuzima američku kompaniju

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2019

NJUJORK - Njemački proizvođač čipova Infineon preuzima američku kompaniju Sajpres semikondaktors.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.