VJOSA PONOVO UDARILA NA SRBIJU: Otrčala kod starih saveznika, smislila izuzetno pokvaren plan

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2021, 11:00

VJOSA PONOVO UDARILA NA SRBIJU: Otrčala kod starih saveznika, smislila izuzetno pokvaren plan

Vjosa Osmani se trenutno nalazi u Njujorku

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani i ministarka spoljnih poslova Donika Gervala sastale su se u Njujorku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stolenbergom, preneli su prištinski mediji.

Osmani je, kako navodi Gazeta ekspres, obavestila Stoltenberga o najnovijim dešavanjima na severu KiM, i ponovila tvrdnju da je "Priština sprovela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << briselske sporazume o slobodi kretanja".

Osmani je rekla da je cilj tzv. Kosova da što pre postane članica NATO i ocenila da je to važno za osiguranje mira u regionu, ali i za promociju i zaštitu zajedničkih vrednosti, prenosi list.

Osmani je naglasila posvećenost Prištine otvaranju novog poglavlja saradnje sa NATO, što znači uključivanje u Partnerstvo za mir.

Ona je rekla da su Kosovske bezbednosne snage opremljene u skladu sa standardima NATO i da će omogućiti tzv. Kosovu da postane "aktivna snaga u okviru regionalne i globalne bezbednosti".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.