Uhapšena ćerka gradonačelnika Njujorka, učestvovala u paljenju policijskih automobila?

Izvor: B92, 01.Jun.2020, 17:26

Uhapšena ćerka gradonačelnika Njujorka, učestvovala u paljenju policijskih automobila?

Dok gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio poziva na mir na ulicama ovog grada, čini se da je i njegova ćerka deo demonstracija.

Dvadesetpetogodišnja Kjara je uhapšena u subotu uveče nakon što je njujorška policija okupljanje demonstranata na Menhetnu proglasila nelegalnim.

Ćerka gradonačelnika je lišena slobode zbog blokiranja saobraćaja i odbijanja naredbe da napusti lokaciju. Policijski izvori su za " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << New York Post" rekli da je uhapšena na mestu paljenja policijskih automobila gde su se sukobili demonstranti i policija, prenosi Avaz.

Prilikom hapšenja Kjara nije rekla da je gradonačelnikova kćerka, ali je policiji dala adresu rezidencije. Veruje se da je uhapšena sat pre nego što je gradonačelnik održao konferenciju za medije u kojoj se zahvalio na mirnim protestima, ali i poručio da je "vreme da ljudi idu svojim kućama".

Nakon što je dobila naređenje da se pojavi na sudu Kjara je puštena na slobodu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.