UPOZORENJE NHC-a Ofelija se bliži ostrvima u istočnom Atlantiku, ide ka Velikoj Britaniji

Izvor: Blic, 13.Okt.2017, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE NHC-a Ofelija se bliži ostrvima u istočnom Atlantiku, ide ka Velikoj Britaniji

Uragan Ofelija približava se ostrvima u istočnom Atlantskom okeanu, a do ponedeljka može da stigne i do Velike Britanije, saopštio je Nacionalni centar za uragane sa sedištem u Njujorku (NHC).

Uragan je bio lociran na oko 1.145 kilometara jugozapadno od Azorskih ostrva, sa brzinom vetra koja dostiže do 150 kilometara na čas, a kreće se u pravcu sever-severoistok brzinom od četiri kilometara na čas, prenosi AP.

Trenutno nema izdatih upozorenja obalske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << straže, mada meteorolozi navode da bi stanovnici istočne obale Azorskih ostrva trebalo da motre na uragan.

Kako agencija navodi, mala promena snage se očekuje u narednih 48 sati.

Prema pethodnevnoj prognozi, koja bi mogla da se promeni, Ofelija bi mogla do ponedeljka da stigne do Britanskih ostrva, sto je malo neobična putanja za oluje Atlantika.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.