Tužilaštvo Njujorka tužilo Trampovu fondaciju

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2018, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo Njujorka tužilo Trampovu fondaciju

Tužilaštvo savezne države Njujorka podnelo je tužbu protiv Fondacije Donald J. Tramp navodeći da su ta organizacija i porodica predsednika SAD prekršili zakone o finansiranju kampanje i nelegalno sarađivali s predizbornim štabom.

Tužba kojom se traži raspuštanje fondacije i zabrana da Tramp i njegovo troje dece rade za neprofitne organizacije, predstavlja "izvanredan ukor" aktuelnom predsedniku, navodi The New >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << York Times.

Tužilac savezne države Njujork poslao je pisma poreskoj službi i Federalnoj izbornoj komisiji za dalje postupanje, čime je Tramp suočen s dodatnim pravnim izazovima.

Tramp je odmah napao tužbu navodeći na Tviteru da je to "ljigavi pokušaj" demokrata iz Njujorka da mu nanesu štetu.

Tužba je kruna skoro dvogodišnje istrage o Trampovoj humanitarnoj organizaciji koja je bila predmet pažnje tokom i posle predsedničke kampanje 2016.

Takve fondacije bi trebalo da budu posvećene humanitarnim aktivnostima, a u tužbi se navodi da ju je Tramp koristio za rešavanje pravnih slučajeva protiv njegovih poslovnih aktivnosti, kao i da je potrošila 10.000 dolara za portret Trampa koji visi u jednom od njegovih golf klubova, navodi njujorški list.

Trampova fondacija je takođe korišćena za političke usluge, navodi se u tužbi.

Tokom izborne trke 2016. fondacija je praktično postala deo Trampovog štaba, imejlovi pokazuju da je šef štaba Kori Levandovski usmeravao njene troškove, iako je takvim fondacijama eksplicitno zabranjeno da se bave političkim aktivnostima.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NJUJORK UDARIO NA TRAMPA Tuže njegovu fondaciju, tvrde da je koristio za izbore, ON UZVRAĆA: Teraću ovo do kraja!

Izvor: Kurir, 14.Jun.2018

Tužilaštvo savezne države Njujork podnelo je danas tužbu protiv Fondacije Donald J. Tramp navodeći da su ta organizacija i porodica predsednika SAD prekršili zakone o finansiranju kampanje i nelegalno sarađivali s predizbornim štabom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.