Izvor: RTS, 21.Jan.2021, 21:59

Trojica pripadnika Nacionalne garde poginula u padu helikoptera

Tri pripadnika Nacionalne garde poginula su kada se njihov helikoptrer na rutinskom letu srušio zapadno od Njujorka, saopštilo su zvaničnici.
"Helikopeter UH-60 za medicinsku evakuaciju srušio se u gradiću Mendon u blizini Ročestera", rekao je Erik Dar, direktor odeljenja za javne poslove za vojna i pomorska pitanja države Njujork.

Istraga o okolnositma nesreće je u toku, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi AP.
Helikopeter je je poleteo sa Međunarodnog aerodroma u Ročesteru.
Guverner države Njujork Endrju Kuomo rekao je da će zastave na državnim zgradama biti spuštene na pola koplja.
Šerif okruga Monro rekao je na konferenciji za novinare da su svedoci koji su pozvali hitne službe prijavile da su čuli nešto kao isprekidan zvuk motora i da je helikopter leteo vrlo nisko. Šerif je rekao da u udesu nije bilo preživelih. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srušio se vojni helikopter, poginula tri pripadnika Nacionalne garde

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2021

NJUJORK - Tri pripadnika Nacionalne garde poginula su kada se srušio njihov helikopter za medicinsku evakuaciju zapadno od Njujorka, saopštilo su zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.