Tramvaj zvani želja živi i posle 68 godina

Izvor: Studnel.com, 03.Dec.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramvaj zvani želja živi i posle 68 godina

Tramvaj zvani želja premijerno je izveden na Brodveju u Njujorku. Vilijams je za ovu dramu iste godine osvojio Pulicerovu nagradu za najbolju dramu. Posle brojnih izvođenja u pozorištu, 1953. godine reditelj Elija Kazan snimio je istoimeni film. Glavne uloge u filmu tumače Marlon Brando i Vivijen Li. Film je dobio čak četiri Oskara.
Splet teških životnih okolnosti najrazličitije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << vrste čini komad izrazito napornim. Pitanje homoseksualizma, porodičnog nasilja, alkoholizma i promiskuiteta, kao i poricanje istih problema pravi sponu između perioda kada je delo nastalo i današnjice u kojoj je ova drama podjednako popularna. Predstava je vrlo teška, ali ima i komične elemente. Govori o sukobu imaginarnog i realnog, a glavni lik ovog komada je nesrećna žena, čija je sudbina ogledalo svih ostalih junaka. Tramvaj zvani želja će biti izveden i u Nišu. Glavne uloge tumačiće: Jelena Đokić, Paulina Manov, Ivan Jevtović i Bojan Dimitrijević.
Izvori: bonnieleigh.wordpress.com, presstiz.rs.

na danasnji dandogadjajtramvaj zvani zeljatenesi vilijams
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.