Trampov govor oborio akcije: Najveće tehnološke kompanije izgubile 56 milijardi dolara

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov govor oborio akcije: Najveće tehnološke kompanije izgubile 56 milijardi dolara

Govor američkog predsednika Donalda Trampa u Generalnoj skupštini UN u Njujorku doveo je do pada vrednosti akcija nekih od najvećih tehnoloških kompanija od čak 56 milijardi dolara

Kombinovani tržišni indeks akcija FAANG, koji čine Fejsbuk, Amazon, Epl (Apple), Netfliks i Gugl (odnosno njegov vlasnik Alfabet), znatno je pao posle Trampovih negativnih opaski o rastu moći društvenih mreža, što je predstavljalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << signal nekim investitorima da bi moglo doći do pojačanog nadzora američkih saveznih regulatornih antimonopolskih tela.

Posle Trampovih reči u UN da društvene mreže stiču "ogromnu moć" i da "slobodno društvo ne može da dozvoli da divovske društvene mreže ućutkaju glas naroda", kao i dela govora o napetostima u trgovinskim odnosima s Kinom, kompozitni indeks Nasdak je pao za 1,7 odsto.

Blumberg na svom sajtu navodi da je vrednost akcija Fejsbuka i Amazona pala za dva odsto, najviše od avgusta, Netfliksa za 4,4, a Majkrosofta za 1,5 odsto.

BONUS VIDEO: ČOVEKOV ŽIVOTNI VEK RASTE: Južnokorejke najdugovečnije, a Srbi će živeti KRAĆE od Hrvata (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preti li svetu nova ekonomska kriza i da li je Srbija spremna za to

Izvor: RTS, 25.Sep.2019

Govor američkog predsednika Donalda Trampa na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, u kojem je pomenuo društvene mreže, doveo je do pada akcija nekih od najvećih tehnoloških kompanija za čak 56 milijardi dolara. Dalekosežnije posledice na globalnu ekonomiju mogao bi da ima američki trgovinski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.