Tramp mora da plati dva miliona dolara zbog zloupotrebe humanitarne fondacije – Svet

Izvor: 011vodič.com, 08.Nov.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp mora da plati dva miliona dolara zbog zloupotrebe humanitarne fondacije – Svet

Sud u Njujorku naložio je danas američkom predsedniku Donaldu Trampu da plati dva miliona dolara po tužbi da je zloupotrebio svoju humanitarnu fondaciju za političke i poslovne interese.
Sudija Selijan Skarpula takođe je odobrila sporazum o zatvaranju Trampove fondacije i o podeli 1,7 miliona dolara preostalih sredstava drugim neprofitnim grupama.

Njujorško tužilaštvo podnelo je prošle godine tužbu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << u kojoj je navelo da su Tramp i članovi njegove porodice ilegalno koristili fondaciju kao sredstvo njegovih drugih kompanija i kampanje za predsedničke izbore 2016.
Tužilaštvo je tražilo da Tramp plati 2,8 miliona dolara nadoknade, ali je sudija Skarpula smanjila iznos na dva miliona dolara.
Advokati Trampove fondacije ranije su kritikovali tužbu kao politički motivisanu.

The post Tramp mora da plati dva miliona dolara zbog zloupotrebe humanitarne fondacije – Svet appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.