Teški trenuci za Kisindžera u Njujorku

Izvor: RTS, 19.Okt.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teški trenuci za Kisindžera u Njujorku

Obraćanje bivšeg državnog sekretara Henrija Kisindžera na Njujorškom univerzitetu, povodom 45 godina od dobijanja Nobelove nagrade za mir, više puta je prekidano. Demonstranti su Kisindžera optužili za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Poručuju mu da "treba da gori u paklu".
Henri Kisindžer (95), koji je radio kao savetnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za nacionalnu bezbednost i kao državni sekretar u Niksonovoj i Fordovoj administraciji, pozvan je na Njujorški univerzitet povodom 45 godina od dobijanja Nobelove nagrade za mir.

Demonstranti su ometali diskusiju i više puta prekidali Kisindžerovo izlaganje, optužujući ga za ratne zločine u Vijetnamu, Kambodži i Argentini.
"Hoćete da kažete da niste ratni zločinac? Da ne zaslužujete da idete u zatvor za zločine koje ste počinili?", upitala je jedna demonstrantkinja dok su je izvodili iz prostorije.
"Zaslužili ste da odgovarate za ratne zločine, za zločine protiv čovečnosti. Zaslužujete da idete u zatvor, a onda i da gorite u paklu", poručila je ta žena, prema video-snimku koji je objavljen na Tviteru.

Inače, ispred sale u kojoj se diskutovalo okupilo se oko 100 studenata sa transparentima kojima traže da se "zaustavi nepravda" i da tužilaštvo procesuira Kisindžera.
"Hej, Kisindžeru, šta kažeš – koliko si dece danas ubio", uzvikivali su uglas demonstranti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti vikali Henriju Kisindžeru: GOREĆEŠ U PAKLU!

Izvor: Blic, 19.Okt.2018

Nekadašnji državni sekretar SAD Henri Kisindžer doživeo je neprijatnost kada su studenti Njujorškog univerziteta prekidali njegovo obraćanje povodom 45 godina od dobijanja Nobelove nagrade za mir optužujući ga za saučesništvo u ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.