Tajfun iz Japana oduvao Serenu i Njujork!

Izvor: Mondo, 09.Sep.2018, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun iz Japana oduvao Serenu i Njujork!

Naomi Osaka pobedila Serenu Vilijams i osvojila US Open. Druga titula u karijeri za dvadesetogodišnju teniserku iz Japana. Prva grend slem… SKANDAL Serene Vilijams!

Senzacija!

Titula u ženskom grend slem finalu US Opena ide u Japan. A, ne ostaje u Americi, kao što su svi mislili kada su do finala stigle Serena Vilijams i Naomi Osaka.

Japanska senzacija odigrala je savršen turnir, a najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je sačuvala za kraj, za veliko finale sa jednom od najboljih igračica "belog sporta" svih vremena.

6:2, 6:4, za sat i 21 minut!

Najveći teniski stadion na svetu "Artur Eš" bio je ispunjen do poslednjeg mesta. Tek jedna mala grupica Haićana, odakle je Osakin otac, i Japanaca bio je na strani mlade teniserke. Svi ostali navijali su za legendarnu Serenu, ljubimicu domaće publike. Osvajačica 23 grend slem titule (šest na US Openu) u najmanju ruku imala je podršku kao što je ima jedan fudbalski tim.Njeni navijači na kraju nisu marili za sudijske molbe i naredne, bodrili su Serenu čak i prilikom servisa.

Ali, džabe.

Naomi Osaka rešila je da ove noći ispiše nove stranice istorije tenisa. Možda je ovaj meč simbolično i najavio odlazak jedne od najvećih i dolazak teniserke koja je spremna da je dostigne ili čak nadmaši.

A, sve je, ipak, zakuvala Serena. Iako joj je 37 godina (napuniće 26. septembra), Amerikanka se ponela vrlo nekorektno kada je počela da gubi konce meča iz ruku. Posle brejka i vođstva 3:1, Osaka je počela da igra neverovatno. Vezala je tri gema i stigla na korak od četvrtog. On je pripao Japanki pošto je sudija Karlos Ramos opravdano kaznio Vilijams.

Amerikanka je u drugom setu komunicirala sa svojim trenerom, što je zabranjeno na US Openu, opomenuta od strane glavnog sudije i onda je nastao šou, koji je, međutim, prerastao u svojevrsni skandal, neviđen u finalima.

Serena je smatrala da je bez razloga opomenuta i da je Ramos pogrešio. Usledila je još jedna opomena. Vilijams je izgubila poen, a on je značio i brejk za Osaku, odnosno vođstvo 4:3 Serena je počela da besni, polomila je i reket…Vrhunac je bila njena svađa sa Karlosom Ramosom. Nazvala ga je i lopovom zbog uzetog poena. Po pravilima, sudija je Sereni oduzeo gem, pa je Japanka bez borbe povela 5:3.

sonofthebronx: Serena Williams: "This is not fair." ESPN U.S. Open Tennis: Women's Championship https://t.co/XDwv5dMcGypic.twitter.com/aNrOob8n4D

— FanSportsClips (@FanSportsClips) 08. септембар 2018.

Na tribinama je nastao haos. Serena je lako dobila gem na svoj servis, ali ne i sledeći. Osaka se smirila, izmerila puls i odigrala još jedan savršen gem. Za zasluženu pobedu i titulu.

jayrigdon5: Match point ESPN U.S. Open Tennis: Women's Championship https://t.co/0WTgOkNsvspic.twitter.com/ubgLlR0NP9

— FanSportsClips (@FanSportsClips) 08. септембар 2018.

Nažalost, senku na spektakularno finale bacila je Serena Vilijams, ali ne i na pobedu Naomi Osake. Amerikanka se ponela kako joj ne priliči, a po reakcijama stručnjaka iz celog sveta, njena ljutnja nije bila opravdana i sudija je u svakoj situaciji postupio po pravilima, odnosno onako kako je morao.

Serena je plakala od besa i tuge, a Osaka od sreće.

Japanka je ove godine stigla do četvrtog kola Australijan Opena. Na Rolan Garosu i Vimbldona dva puta je uspevala da dogura do trećeg kola, a sada je vlasnica grend slem titule.

Japanka sada u svojoj kratkoj karijeri ima dve titule naspram 72 Serenine, od čega su čak 23 grend slem. Prvu je osvojila davne 1999, kada je Naomi imala nepune dve godine.

Čini se da je ovim trijumfom počela nova era ženskog tenisa. Japanskog sigurno, jer je ovo prva grend slem titula za zemlju izlazećeg sunca.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.