TRAMP VAN SEBE OD BESA: Ova ideja gradonačelnika Njujorka ga je izvela iz takta

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2020, 01:08

TRAMP VAN SEBE OD BESA: Ova ideja gradonačelnika Njujorka ga je izvela iz takta

Gradski zvaničnici u Njujorku najavili su da će natpis biti ispisan na ulici ispred Trampovog sedišta u srcu Njujorka

Američki predsednik Donald Tramp usprotivio se ideji gradonačelnika Njujorka Bila de Blazija da napiše poruku "Životi crnaca su važni" ogromnom slovima na ulici ispred kule na Menhetnu nazvanoj po Trampu.

Tramp je na Tviteru naveo da De Blazio "želi da prefarba čuvenu i prelepu Petu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aveniju, baš ispred Kule Tramp, velikom žutim znakom "Životri crnaca su važni".

- Uzvikuju "rol viršle, ispržite ih kao slaninu" misleći na policiju koja ubija. Njujorški policajci su besni - napisao je Tramp.

Međutim, to nije uobičajeni uzvik na protestima u Njujorku, kao ni u drugim mestima od smrti Džordža Flojda u Mineapolisu pre mesec dana.

Told that @NYCMayor Bill de Blasio wants to paint the fabled & beautiful Fifth Avenue, right in front of Trump Tower/Tiffany, with a big yellow Black Lives Matter sign. “Pigs in a Blanket, Fry ‘Em Like Bacon”, referring to killing Police, is their chant. NYC Police are furious!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 25, 2020

.

- Predsednik je sramota za vrednosti koje želimo da negujemo u Njujorku - rekla je Džulija Arendondo, portparol gradonačelnika de Blazija.

Dodala je da Tramp na taj način neće moći da pobegne i da poriče realnost da će se svaki put kada kroči u grad koji naziva domom prisetiti da su životi crnaca važni.

Tamp je živeo u Kuli pre nego što je stupio na dužnost predsednika, ali je prošle godine svoju rezidenciju premestio na Floridu.

Kula je i dalje sedište njegove poslovne impreije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.