Stigli rezultati obdukcije, nova misterija oko smrti milijardera pedofila

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigli rezultati obdukcije, nova misterija oko smrti milijardera pedofila

Autopsija tela milijardera Džefrija Epstina, koji se navodno ubio u zatvoru u Njujorku, pokazala je da mu je vrat polomljen na više mesta, piše Vašington post.

Takvi prelomi mogu se pojaviti kod osobe koja se obesila, ali i kod žrtava ubistva davljenjem, navodi list, a prenosi agencija Rojters.

To su prvi detalji rezultata autopsije Epstina, koji je umro u subotu rano ujutro, kada su ga stražari pronašli obešenog u njegovoj ćeliji zatvora na Menhetnu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Državni tužilac čije odeljenje prati zatvor u kojem je Epstin bio rekao je da njegova smrt “očigledno samoubistvo”, međutim, zvaničnici američkog Ministarstva pravde nisu komentarisali rezultate autopsije.

Glavna mrtvozornica Njujorka Barbara Sempson obavila je autopsiju Epstinovog tela u nedelju, a njena kancelarija nije komentarisala navode Vašington posta.

Komentar nije mogao da dobije ni Rojters.

Glavni patolog u Njujorku Barbara Seempson ranije je rekla da je uverena da je Epstin umro u zatvoru tako što se obesio u zatvorskoj ćeliji gde je očekivao suđenje po optužbi za trgovinu seksualnim robljem.

Obdukciju je nadgledao privatni patolog u ime Epstinovih zastupnika.

Agencije su ranije javile da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je oduzeo sebi život.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstin je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstin se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstina navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstinov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta je pokazala autopsija Epstajna

Izvor: RTS, 15.Avg.2019

Autopsija tela milijardera i registrovanog pedofila Džefrija Epstajna, koji se navodno ubio u zatvoru u Njujorku, pokazala je da mu je vrat polomljen na više mesta. . Vašington post objavio je prve detalje rezultata autopsije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.