Šta se desilo američkom milijarderu u zatvoru: Optuženi za silovanje dece nađen povređen

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se desilo američkom milijarderu u zatvoru: Optuženi za silovanje dece nađen povređen

Čuvari u njujorškom zatvoru u ćeliji su zatekli povređenog milijardera s Floride Džefrija Epstejna, optuženog za seksualno zlostavljanje maloletnih osoba.

Kako javlja NBC Filadelfija, Epstejn je pronađen u delimično svesnom stanju sa povredama na vratu, a istražitelji još pokušavaju da zaključe šta se dogodilo. On je nađen na podu ćelije, a pojedini mediji prenose da mu je lice poplavilo.

Dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvora tvrde da je pokušao da izvrši samoubistvo vešanjem, a treći izvor navodi da povrede nisu ozbiljne i da je moguće da koristi ovu situaciju s ciljem prebacivanja u neku drugu instituciju.

Četvrti izvor navodi kako je moguć i napad te da je jedan zatvorenik zbog toga bio na ispitivanju. Epstejn je prebačen u bolnicu, prenosi "Njujork tajms", ali se ne zna u kojem stanju.

Podsećamo, ovaj bankar uhapšen je početkom jula na aerodromu u Njujorku kad se vraćao iz Pariza. Sumnjiče ga da je maloletnim osobama starosti 14 godina plaćao za masažu, a potom ih seksualno iskorišćavao.

Epstejn je još 2008. godine priznao krivicu za optužbe o seksualnom zlostavljanju maloletnica te je izbegao moguću doživotnu kaznu. Dobio je tek 13 meseci zatvora i registrovan je kao seksualni prestupnik premda je istraga utvrdila da je seksualno zlostavljao 36 maloletnih osoba.

Najnovija optužnica, zbog koje je trenutno u zatvoru, odnosi se na zločine koji su se dogodili između 2002. i 2005. godine u Njujorku i Palm Biču

Tužioci u optužnici navode da je namamio na desetine 14-godišnjih devojčica u svoje luksuzne domove u Njujorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge.

U optužnici se navodi da je dogovarao da devojke gole izvode "masaže" i druge seksualne radnje te plaćao nekim devojkama da regrutuju još devojaka.

Epstejn je ranije poručio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je verovao da su imale 18 godina.

On je poznat po druženjima s političarima i kraljevskom porodicom, a prijatelji su mu bili američki predsednik Donald Tramp, bivši predsednik Bil Klinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Endrju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.