Micotakis Vučiću: Grčka ne menja stav o Kosovu

Izvor: B92, 24.Sep.2019, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micotakis Vučiću: Grčka ne menja stav o Kosovu

Njujork -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Oni su razgovarali o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije, saopštila je danas služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Kako je u saopštenju navedeno, Vučić je zamolio premijera Micotakisa da Grčka ne menja svoj stav o nepriznavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samoproglašene nezavisnosti Kosova, istakavši da je to za Srbiju od presudnog značaja.

Vučić je istakao da srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo, kao i da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje. On je zahvalio Grčkoj za podršku koju pruža Srbiji na evropskom putu, kao i na podršci dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je upoznao Micotakisa s problemima koji su nastali nakon odluke Prištine da uvede takse na uvoz robe iz Srbije.

Micotakis je rekao da Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašene države Kosovo.

Premijer Micotakis je istakao i da Grčka podržava dijalog, ali da smatra da mu jednostrani potezi ne doprinose, kao i da Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašene države Kosovo, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.