Iranskom ministru ograničeno kretanje u SAD - ne može da poseti iranskog diplomatu u bolnici

Izvor: B92, 28.Sep.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranskom ministru ograničeno kretanje u SAD - ne može da poseti iranskog diplomatu u bolnici

Teheran -- Iran je kritikovao odluku SAD da zabrani ministru spoljnih poslova Mohamadu Džavadu Zarifu da u bolnici u Njujorku poseti bolesnog iranskog dipomatu.

Iran je tu odluku nazvao nehumanom.

Zamenik iranskog ministra spoljnih poslova Abas Aragči rekao je da su SAD iz političkih razloga humanitarno pitanje napravile "taocem", javila je agencija Irna.

Američke vlasti zabranile su Zarifu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ode u njujoršku bolnicu, gde je želeo da obiđe iranskog ambasadora u UN Madžida Takta Ravančija, koji boluje od raka, prenosi AP.

Stejt department je poručio da će to dozvoliti samo ukoliko Iran oslobodi jednog od nekoliko američkih državljana koji su u pritvoru u Iranu i za koje SAD tvrde da su "nepravedno privedeni".

SAD su ograničile kretanje Zarifa na samo šest blokova u Njujorku, gde se održava Generalna skupština UN.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.