SAD djelomično zabranio prodaju aromatiziranih e-cigareta

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Jan.2020, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD djelomično zabranio prodaju aromatiziranih e-cigareta

NEW YORK - Vlada američkog predsjednika Donalda Trumpa objavila je u četvrtak skoru zabranu većine aromatiziranih cigareta, ali nije zabranila sve arome kako je u rujnu obećala zabraniti.

Agencija za lijekove SAD-a, Food and Drug Administartion (FDA), nadležna za tržište duhana, najavila je da će prodaja e-cigarete s aromama, osim arome duhana i mentola, biti zabranjena od veljače ukoliko ne dobiju dozvolu od FDA.

Cilj je spriječiti mlade da koriste e-cigarete, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << rekao je čelnik ministarstva zdravstva Alex Azar, koji je sam u rujnu rekao da će takve arome, uključujući i mentol, biti zabranjene.

Sektor duhana i e-cigareta je cijele jeseni vršio pritisak na Donalda Trumpa da preispita tu odluku a kompromisnim rješenjem se iz zabrane u prvo vrijeme izuzimaju nearomatizirane e-cigarete i one s okusom mentola.

Kongres je krajem prosinca također usvojio zakon kojim s 18 na 21 godinu podiže legalnu dob za kupovinu e-cigareta, a zakon će stupiti na snagu nakon ljeta.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Vlasti u SAD delimično ZABRANILE prodaju aromatizovanih e-cigareta

Izvor: Blic, 03.Jan.2020

Vlasti u SAD objavile su danas skoru zabranu većine aromatizovanih e-cigareta, ali nisu zabranjene sve arome, kako je administracija u septembru obećala, prenosi portal Seebiz.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.