Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus osuđen u SAD zbog planiranja hakerskih napada

Okružni sud Južnog okruga države Njujork osudio je ruskog državljanina Stanislava Lisova na četiri godine zatvora, nakon što je Rus ranije priznao krivicu za planiranje organizovanih hakerskih napada.

Lisov će biti pušten na slobodu za četiri ili pet meseci, s obzirom na vreme koje je već proveo u pritvoru.

Advokat osuđenog Arkadij Buk rekao je da će Lisov verovatno na proleće biti izručen Rusiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Lisov je uhapšen u Španiji u januaru 2017. godine, a 12 meseci kasnije izručen je SAD. On je u februaru priznao krivicu po jednoj od dve tačke optužnice.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.