Rekord karijere Dončića, Bogdanović uz zvuk sirene za slavlje Jute!

Izvor: B92, 10.Nov.2019, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekord karijere Dončića, Bogdanović uz zvuk sirene za slavlje Jute!

Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su pred domaćom publikom od Njujork Niksa 106:102.

Iznenađujuće, Mavsi su izgubili od verovatno najlošije ekipe na startu sezone i nije im pomogla ni fenomenalna partija Luke Dončića.

Reprezentativac Slovenije postigao je 38 poena (rekord karijere), uz 14 skokova i deset asistencija, međutim to nije bilo dovoljno za pobedu Dalasa.

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije dobio šansu na ovoj utakmici. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Uz Dončića, odličan meč odigrao je Kristaps Porzingis koji je nekadašnjem timu ubacio 28 poena, uz devet skokova i pet blokada.

Nikse je do trijumfa predvodio Markus Mori sa 29 poena i devet skokova, Džulijus Rendl je dodao 21, dok je sjajno odigrao i Frenk Nilikina ostvarivši učinak od 14 poena, šest skokova, četiri asistencije, četiri ukradene i tri blokade.

Ovo je bila tek druga pobeda za Njujork, dok je Dalas pretrpeo treći poraz.

Košarkaši Jute Džez savladali su Milvoki Bakse 103:100.

Fenomenalnu utakmicu za Džezere odigrao je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. Nekadašnji igrač Cibone postigao je trojku uz zvuk sirene, i uz to je još imao 33 poena i pet skokova.

Pratili su ga Konli sa 20, Mičel sa 19 i Gober sa osam poena i 17 skokova.

Kod Milvokija najefikasniji bio je Janis Adetokumbo sa 30 poena, Midlton je dodao 26, dok je Erik Bledso postigao 22 i uz to imao osam skokova i pet asistencija.

Košarkaši Indijane Pejsers pobedili su Detroit Pistonse 112:106.

U prvom meču večeri ekipa iz Indijanapolisa došla je do pete pobede, dok je Detroit pretrpeo šesti poraz.

Pejserse je predvodio Domantas Saboni sa 17 poena i 14 skokova, isti broj poena postigli su Ti Džej Voren, odnosno Ti Džej Mekonel.

Poraženi tim predvodio je Luk Kenard sa 29 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Andre Dramond imao 15 i 13 skokova.

Klivlend Kavalirsi iznenadili su Vašington VIzardse – 113:100.

Ponovo je dabl-dabl imao Tristan Tompson (21p i 12sk), dok su dvocifreni bili i Kevin Lav (16p i 12sk), Kolin Sekston (16p), Darius Garland (15p) i Čedi Osman (11p).

Bolji od ostalih kod Vizardsa bili su Tomas Brajant (23p i 8sk), Rui Hačimura (21p i 7sk) i Bredli Bil (20p i 9as).

Kavalirsi imaju skor od 3/5, dok su Vizardsi na 2/6.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Partija sezone Marka Gudurića u porazu od Bobijevog Dalasa! Povreda koja je ŠOKIRALA Ameriku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Nov.2019

Duel srpskih reprezentativaca pripao Marjanoviću...Košarkaši Dalasa savladali su na gostovanje Memfis sa 138:122, a srpski reprezentativci, Boban Marjanović i Marko Gudurić imali su odlične role. Gorostasni centar je bio starter za Meverikse i za 15-ak minuta koliko je proveo na terenu upisao je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.